Liječnici ostavili novorođenče da umre, a razlog je užasan
Foto: Daily Mail

Dežurni liječnik je odlučio ostaviti novorođenče u mrtvačnici iako je micalo nogama. 

Novorođenče, koje su, nakon poroda, proglasili mrtvorođenim odjednom se počelo micati, ali su ga liječnici ostavili u mrtvačnici, gdje se smrznuo i preminuo, jer im je bilo “mrsko mijenjati papirologiju”.

Zastrašujući slučaj iz Kazahstana šokirao je svijet, a dva starija liječnika optužena su za ubojstvo.

VIDI OVO: Liječnici su skinuli bebu s aparata nakon što joj je otac umro – tjedan dana kasnije su shvatili koliko su pogriješili

Dežurni liječnik Kuanysh Nysanbaev, kako tvrde tužitelji, odlučio je da se djetešce stavi u mrtvačnicu s preminulim osobama iako su vidjeli da je beba pomjerila nogice, što je bio znak da je živ.

On i još uvijek neimenovani specijalist u centru Atyrau sada su optuženi za ubojstvo, a policajci su slučaj otkrili sasvim slučajno – prisluškujući mobitel liječnika u nepovezanoj istrazi za korupciju.

“Nakon rođenja, bebu su nemarno registrirali kao mrtvorođenu, a dijete je bilo još uvijek živo”, kazao je šef antikorupcijske policije Shyngys Kabdula.

VIDI OVO: Djevojčica umrla u mukama jer liječnici nisu vjerovali roditeljima da je bolesna

“Nakon što su vidjeli da dijete daje znakove života, umjesto da su hitno reagirali, odlučili su da ne učine ništa, jer je dokumentacija već bila završena i ostavili su tek rođenog dječaka da umre.”

O slučaju je liječnik pričao putem mobitela, a tako su policajci i otkrili horor u ovoj bolnici.

Zgroženi čelnici vlade uputili su ispriku obitelji i majci djeteta, a doktori se nalaze u pritvoru, javlja Radio Sarajevo.