Proteze i umjetni zubi bi mogli postati prošlost: Liječnik otkriva kako vam u 9 tjedana mogu narasti novi zubi!

Proteze i zubni implantati bi uskoro mogli postati prošlost, tvrde stručnjaci. Navode kako postoji mogućnost da se u vilici pacijenta razviju novi zubi, tj. da narastu novi zubi.

Do sada je jedina opcija da se izgubljeni zubi naprave bila proteza ili implantat, ali oni mogu negativno utjecati na zdravlje. Iz tog razloga znanstvenici namjeravaju otkriti kako ponovno izazvati rast zuba.

Otkriće dr. Jeremy Maoa sa sveučilišta Columbia, po svemu sudeći, nova je senzacija i revolucionarno otkriće u medicini, a posebno u stomatologiji. On je nedavno objavio rezultate svoga istraživanja za regeneraciju zuba.

Uz pomoć skele za zube koja sadrži matične stanice iz organizma, koristio je svoju DNK i uspio regenerirati nove zube.

https://www.youtube.com/watch?v=OCkywYanYGk

Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svjetlu budućnost u stomatologiji i ljudski rod. Moderna tehnologija i metoda dr. Maoa daje priliku da se u usnoj šupljini ponovno razviju i izrastu vlastiti zubi i to u roku od devet tjedana.

– Obnavljanje izvađenih zuba traje točno devet tjedana. Uređaj – skela za zube s matičnim stanicama treba biti postavljen na područja gdje nema zuba. U prvoj fazi organizam će se navikavati, nakon toga prihvatiti stanice, a zatim i regenerirati korijen zuba.

Jednostavno rečeno, matične stanice iz vašeg tijela se koriste za zamjenu nedostajućih zuba. Zatim, zub postaje jedno s okolnim tkivom. To je tako jednostavno. To će poboljšati proces regeneracije i rezultirati u prilično brz oporavak – objašnjava dr. Jeremy Mao.

Detaljnije o istraživanju pogledajte u videu ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=0Q1g0LZdM28

IZVOR:Novi.ba