NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeLiječnik na rubu smrti posjetio raj i vratio se na zemlju: Opisao...

Liječnik na rubu smrti posjetio raj i vratio se na zemlju: Opisao je što je vidio

Liječnik Eben Alexander tvrdi da je na rubu smrti posjetio raj i vratio se na zemlju. U svojoj knjizi je detaljno opisao što je vidio. 

Inače, Eben Alexander je profesor na raznim fakultetima te je godinama opovrgavao ideju o izvantjelesnim iskustvima koristeći znanstvenu „logiku“, dok i sam nije isto doživio. 

Rekao je da je vidio raj i da zna da  život poslije smrti postoji te sada otkriva tu priču u svojoj knjizi: „Dokaz Raja“. 

Alexander tvrdi da je otišao u raj nakon što je 2008. godine pao u komu nakon što je obolio od rijetke vrste bakterijskog meningitisa. Opisao je raj koji je vidio nakon nekoliko dana u komi. 

Rekao je: „Na početku moje avanture bio sam u nekom mjestu u oblacima. Velikim, mekanim, bijelo-rozim oblacima koji su se isticali na tamnom nebu. Više od oblaka – neopisivo više – mnoštvo svjetlucavih krilatih bića rasprostiralo se horizontom ostavljajući srebrne tragove iza sebe“. 

VIDI OVO: Kako izgleda raj? Biblija nam otkriva nekoliko važnih stvari

„Ptice? Anđeli? Kasnije sam o tome razmišljao, dok sam zapisivao što mi se dogodilo. No, niti jedna od tih riječi nije dovoljno dobra da opiše ono što sam vidio. Bila su to nekakva viša bića“. 

„Zvuk, neopisivo predivan, došao je iz visine te sam se pitao proizvode li ga ta krilata bića. Ponovno, kada sam kasnije o tome razmišljao, shvatio sam da je radost tih bića, dok su letjela nebom, bila tako velika da su morali proizvoditi taj zvuk – da jednostavno nisu mogli zauzdati tu radost. Zvuk je bio opipljiv i gotovo materijalan, kao kiša koju možete osjetiti na vašoj koži, ali vas ne može smočiti.“ 

Alexander kaže da je putovao dok je bio okružen „milijunima leptira“ s jednom ženom. Ona mu je dala tri poruke: „Voljen si i cijenjen, iznimno i zauvijek“, „Ne moraš se ničega bojati“, „Nema ništa što možeš krivo učiniti“.  

Kada se probudio iz kome, počeo je pisati knjigu „Dokaz Raja“, opisujući svoje putovanje.