generacijsko prokletstvo
Foto: Joe Penna/Flickr

Biblija spominje „generacijska prokletstva“ na nekoliko mjesta (Izlazak 20,5; 34,7; Brojevi 14,18; Pnz 5,9). Zvuči nepravedno da bi Bog kaznio djecu za grijehe njihovih otaca. Međutim, to je gledano iz zemaljske perspektive.

Bog zna da se posljedice grijeha prenose s jedne generacije na drugu. Kad otac živi grešnim načinom života, njegova djeca će vjerojatno živjeti istim grešnim stilom života.

Zato nije nepravedno da Bog kažnjava grijeh sve do treće ili četvrte generacije – jer čine iste grijehe kao i njihovi preci. No, bivaju kažnjeni za svoje grijehe, a ne za grijehe svojih predaka. Biblija nam izričito govori da Bog ne drži djecu odgovornima za grijehe njihovih roditelja (Ponovljeni zakon 24,16).

Danas postoji trend u crkvi da se svaki grijeh i problem okrivljuje i pripisuje nekoj vrsti generacijskog prokletstva. To nije biblijski. Lijek za generacijsko prokletstvo jest spasenje po Isusu Kristu.

Kada postanemo kršćani, tada smo nova stvorenja (2. Korinćanima 5,17). Kako Božje dijete može i dalje biti pod Božjim prokletstvom (Rimljanima 8,1)? Dakle, lijek za „generacijske prokletstvo“ jest vjera u Krista i život posvećen Njemu (Rimljanima 12,1-2).

Izvor: Gotquestions.org