Ljubav u staračkom domu: 100-godišnji djed i 103-godišnja baka su se vjenčali

Svi u staračkom domu su potpuno prihvatili njihovu ljubav te im je to bilo zaista preslatko. Djed ima 100 godina, a baka 103 godine i jedan od su od najstarijih bračnih parova na svijetu. 

Kao što stoji u Prvoj poslanici Korinćanima: „Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva“. Ljubav ne gleda, jer srce ne bira – to je slučaj sa dvoje zaljubljenih golubova u Ohiu.

Kada je John Cook prvi put ugledao divnu danu imenom Phyllis koja je živjela u istom staračkom domu kao i on, nije mogao prestati zuriti. Počeli su malo razgovarati i shvatili su da se potpuno slažu jedno s drugim.

Oboje su izgubili supružnike te su nosili ožiljke iz rata. No ujedno su uživali u provođenju vremena zajedno i u pričanju jedno s drugim.

Uskoro su shvatili da su se zaljubili jedno u drugo.

Svi u staračkom domu su potpuno prihvatili njihovo udvaranje te im je to bilo zaista preslatko. John ima 100 godina, a Phyllis 103. Nakon što su hodali godinu dana odlučili su se oženiti.

Phyllis je rekla: „Da vam kažem istinu, zaljubili smo se. Znam da mislite da je to malo čudno za osobe naših godina, ali smo se zaljubili.“

Dozvolu za brak su dobili 26.6., a onda su se odjednom i vjenčali. Phillys je kršćanka te je htjela formalizirati njihovu ljubav.

„To nije bio plan, ali smo došli tamo po dozvolu te su nam rekli da nas odmah mogu i vjenčati, rekao sam da može, idemo to obaviti odmah“, dodao je John.

Osoblje staračkog doma podijelilo je njihovu priču na Facebooku te su im poželjeli sreću u braku:

„Čestitamo mladencima. John i Phyllis su se upoznali ovdje u domu. U mladoj dobi od 100 i 103 godine su se odlučili vjenčati. Nikada nije kasno za ljubav!!! Pridružite nam se u čestitkama sretnom paru!!!“

I mnogi drugi u staračkom domu su se pridružili čestitkama govoreći da „to samo dokazuje da ljubav može postojati u bilo kojim godinama“. Jedna od korisnica Facebooka, Debbie Roe, rekla je da ne može vjerovati da su se vjenčali:

„Čestitke sretnom paru. Predivno je što ste našli sreću po treći put. Želim vam zdravlje i sreću.“

Iako vole provoditi vrijeme zajedno i uživati jedno s drugim, par je odlučio zadržati odvojene sobe.

Jona su pitali što najviše voli raditi s Phyllis on je sa smiješkom rekao:

„Pa, o tome vjerojatno ne bih trebao govoriti“.

Zanimljive činjenice:

Iako John i Phyllis imaju preko 100 godina, oni nisu najstariji bračni par na svijetu. Najstarija osoba u Americi je trenutno Alelia Murphy koja je proslavila svoj 114 rođendan. Najstarija osoba na svijetu jest Kane Tanaka iz Japana.

Najstariji bračni par bio je iz Japana dok suprug, Masao Matsumoto, nije preminuo u dobi od 108 godina (preminuo je ove godine). Masao i Miyako Sonoda bili su u braku od 1937. godine. Dobili su status najstarijeg bračnog para prošle godine.