NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeLovac na oluje molio se tijekom tornada, a zatim je pronašao stariji...

Lovac na oluje molio se tijekom tornada, a zatim je pronašao stariji par neozlijeđen u uništenoj kući

Lovac na oluje Tannes Charles molio se tijekom tornada koji se nadvio nad grad. Bog je uslišao njegove molitve i spasio stariji par u uništenoj kući.

Tanner Charles možda je poznat po svojoj potrazi za divljim vremenskim nepogodama, ali tog olujnog dana u ožujku našao se u središtu drugačije vrste vihora, onog koji mu je vukao same žice u srcu.

Charles, predani kršćanin, živi za uzbuđenje jurnjave za olujama. Ovo nije samo bezobzirna potraga za adrenalinom, već strast koja čini da promatra i bilježi čuda moći prirode za svoje brojne fanove na društvenim mrežama.

Međutim, tog određenog dana, njegov pothvat lova na oluje dobio je neočekivani obrat, dovodeći ga do uloge stvarnog heroja u maloj seoskoj zajednici Hedrick, Iowa.

Tornado se počeo približavati obližnjem gradu

Dok je pratio EF4 tornado — vremenski fenomen s brzinama vjetra do 200 mph — oči su mu bile prikovane na zvjerski prizor. Snimajući video, koji će na kraju prikupiti više od 2 milijuna pregleda na YouTubeu, Charles je pokazao strahopoštovanje i uzbuđenje dok je pripovijedao o brzoj evoluciji vremenske ćelije u pravi tornado.

Međutim, njegovo je oduševljenje ubrzo prekinuto jer se tornado počeo približavati obližnjem gradu. U dirljivom trenutku snimljenom videom, Charles je preklinjao nebesa za milost, moleći se: “Bože, molim te poštedi ovaj grad, Bože.”

Ubrzo nakon toga, lovac na oluje se ukrstio s kamionetom koji je išao u krivom smjeru. Vozač Wayne Sanders i njegova supruga bili su na očajničkom putovanju kako bi stigli do kuće Sandersovih roditelja prije tornada.

Nesvjesni brzine tornada, odvažili su se na put, što je rezultiralo aktiviranjem zračnih jastuka njihovog kamiona.

Par se sklonio u jedini netaknuti dio svog doma

Charles, koji nikada nije zaboravio svoje kršćanske vrijednosti čak ni u najturbulentnijim situacijama, ponudio je paru prijevoz. Sljedeći trenuci bili su srceparajući dok su vodili Charlesa do uništene kuće Sandersovih roditelja. Wayneovi roditelji, Clarence i Nancy Sanders, sklonili su se u jedini netaknuti dio svog doma – kupaonicu.

U videu koji je do sada pregledan nekoliko puta na društvenim mrežama, vidi se kako se Charles žarko moli za sigurnost starijeg para dok se približavao ruševini. Nakon što ih je vidio na sigurnom, njegove molitve očaja pretvorile su se u molitve zahvalnosti.

S olakšanjem je rekao: “O, hvala ti Bože. Drago mi je da ste dobro.” Video je prikladno nazvan “Najemotivnija potjera za olujom ikada”.

Ono što je počelo kao potraga za zadivljujućim vremenskim snimkama završilo je kao putovanje vjere, otpornosti i humanosti. Charlesova predanost pomaganju onima koji su u potrebi i njegova nepokolebljiva vjera usred kaosa služe kao nadahnjujući dokaz moći suosjećanja.

Prema Charlesovim vlastitim riječima: “ljudski je život iznad svega. Mora biti.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare