Majčina dušica čini čuda: Ovaj napitak liječi cijelo tijelo

Majčina dušica nije samo začin. Ova svestrana biljka puna je zdravih vitamina. Timijan ili majčina dušica je puna vitamina C, također je odličan izvor vitamina A. Sadrži bakar, vlakna, željezo i mangan.

Istraživanja su pokazala da majčina dušica pomaže kod artritisa, reumatizma i gihta. Odlično liječi probavne probleme i odlično sanira probleme urinarnog trakta.

VIDI OVO: HIPOKRAT: ‘Ovo je Božja biljka koja obnavlja sve što dotakne!’

Timijan ili majčina dušica će pomoći pri liječenju akni, visokog krvnog tlaka. Ako imate prehladu, čaj od majčine dušice će vam vratiti zdravlje. Isto tako liječi glavobolju, kašalj i groznicu.

Najbolje je koristiti svježu majčinu dušicu koja se vrlo jednostavno uzgaja u ćupovima ili vrtovima. U nedostatku svježe majčine dušice, može se koristiti i osušena.

Recept za čaj od majčine dušice

Za čaj su potrebne: 2 grančice svježe majčine dušice; 300 do 500 ml tople vode; svjež limun i domaći med.

VIDI OVO: Najljekovitija biljka na svijetu koju ne cijenimo dovoljno

Stavite majčinu dušicu u šalicu i prelijte kipućom vodom. Pustite da sve odstoji oko 15 minuta. Uklonite grančice, a onda dodajte limunov sok i malo meda (ni limun ni med nisu obavezni).

Napitak od majčine dušice koji liječi cijelo tijelo: 

Za ovaj zdravi napitak su potrebne: 2 vezice svježe majčine dušice; 1 do 2 litre vode (filtrirane ili izvorske).

Kuhanje: Napunite posudu vodom sobne temperature i dodajte majčinu dušicu. Ostavite da se natapa preko noći. Ujutro uklonite majčinu dušicu i dodajte limun i med u vodu. Pijte ovu vodu tijekom celog dana. Dobit ćete infuziju života koja oporavlja cijelo tijelo.

NAJNOVIJE!