Majke koje doje znaju da mlijeko može promijeniti boju. Prvo mlijeko koje vaše tijelo proizvodi većinom je narančasto ili žuto jer je puno nutrijenata. 

Mlijeko mijenja boju kada majke jedu određene namirnice, pogotovo ako su obojene. To znači da nije neobično da mlijeko promijeni boju. 

No, ono je mnogo sofisticiranije – slina iz bebinih usta preko mlijeka daje naznačiti majčinom tijelu kada beba treba određena antitijela. 

Jedna majka, Ashlee Chase, nedavno se u to uvjerila. Kada je njezina kćer, Elliot, dobila vrućicu Ashlee ju je nastavila dojiti. Uskoro je primijetila promjenu u boji mlijeka. 

Dok je Elliot bila zdrava, mlijeko je bilo uobičajene bijele boje, no kada se Eliot razboljela mlijeko je prešlo u žutu boju. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209136088070770&set=a.2062543854658.2092247.1576562055&type=3&utm_source=LTcom&utm_medium=Facebook&utm_campaign=reruns

VIDI OVO: Bolesno dijete je postalo čudo zahvaljujući majčinom mlijeku – on je zaista veliki dar od Boga

Ashlee se zabrinula budući da je promjena u boji bila zaista velika tako da je otišla liječniku po savjet. Tada je saznala koliko je čudesno majčino mlijeko. 

Njezino je tijelo prepoznalo da je Elliot bolesna i da joj trebaju antitijela kako bi se borila protiv bolesti te je tako promijenilo sastav mlijeka. Žuto mlijeko bilo je mnogo hranjivije. 

Ujedno, ako se i sama majka razboli, njezino će se mlijeko promijeniti kako bi zaštitilo bebu od te iste bolesti. 

Majčino mlijeko promijenilo boju 1
Foto: Facebook

Ovo je samo jedan od pokazatelja čudesnosti ženskih tijela. 

Naravno, ako majka ne doji, to ne znači da ne može pravilno pomoći svome djetetu. 

VIDI OVO: Kako majčino mlijeko čuva i štiti organizam bebe?

Ne samo da djeca jačaju svoj imunitet tako što se igraju u blatu, ližu sve na što naiđu i stavljaju stvari u usta, nego im i majke jačaju imunitet tako što dijele dobre bakterije grljenjem i ljubljenjem svoje djece. 

Da, majke su zaista fantastična bića.