NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka blizanaca i trojki otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama nakon poroda

Majka blizanaca i trojki otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama nakon poroda

Ova majka blizanaca i trojki otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama nakon poroda. Zahvalna je što odgaja prekrasnu djecu.

Moglo bi se reći da je Dankinja Michella Meier-Morsi postala poznata po svom trbuščiću. Na Instagramu ima gotovo 350 tisuća pratitelja. Kako? Majka petero djece dokumentirala je svoju trudnoću s trojkama te privukla veliki broj pratitelja svojom iskrenošću o promjenama koje je trudnoća ostavila na njezinu tijelu.

Ogroman trbuh koji je “ugostio” prvo blizance, a potom i trojke

Michella je prije nekoliko godina rodila blizance, a početkom ove godine sestrama su se pridružila još tri dječaka – trojke. Sama činjenica da je majka blizanaca i trojki u isto vrijeme, čini je jednom od rijetkih žena na svijetu s ovakvim iskustvom. Michella je vrlo otvorena u pogledu svog odnosa prema svom tijelu, jer slikom i riječju otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama koje je doživjela tijekom trudnoće i nakon poroda.

Možemo samo pokušati zamisliti kroz kakve je promjene i pritiske njezino tijelo prolazilo tijekom razdoblja dvije, ali višestruke trudnoće. Već nakon rođenja blizanaca imala je teške probleme zbog dijastaze i svih posljedica. Najočitija promjena bila je, naravno, nevjerojatna veličina njezina trbuha, što su ona i suprug dokumentirali neposredno prije rođenja trojki.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michella Meier-Morsi (@michellameiermorsi)

Dijastaza i bol

Budući da joj se koža morala jako rastegnuti, a i njezini su unutarnji organi doživjeli velik stres dok su trojke bile u trbuhu, Michella i sada osjeća posljedice, iako je od rođenja trojki prošlo više od pola godine. Tako i dalje spominje jake bolove i grčeve koje osjeća u trbuhu, zdjelici i leđima.

Ujedno je napisala koliko se boji posjetiti svog doktora jer se boji čuti dijagnozu i ozbiljnost oštećenja trbušne stjenke i mišića uzrokovanih trudnoćom s trojkama. Doktor joj je izmjerio dijastazu (razmak između trbušnih mišića) koja je na nekim mjestima iznosila čak 18 centimetara.

Zbog ozljeda i bolova, Michella će se u budućnosti morati podvrgnuti kirurškom zahvatu. No, budući da trojke planira dojiti još dulje vrijeme, a u međuvremenu mora odgojiti čak petero male djece, napisala je kako operacija vjerojatno još neko vrijeme neće doći u obzir.

Pokazujući svoja tijela nakon poroda, žene poput Michelle pomažu mnogim ženama diljem svijeta da se ne osjećaju čudno, ružno ili oštećeno, jer je njihovo tijelo nakon poroda drugačije nego prije.