Majka (32) dvoje djece preminula nakon fitnessa: Nije ni znala od čega boluje

32-godišnja majka dvojke mala djece je preminula tjedan dana nakon što joj je pozlilo prilikom fitnessa. Nije ni znala da boluje od opake bolesti!

Katie Hancock (32) iz Cambridgea u Velikoj Britaniji kolabirala je 25. siječnja dok je vodila sat fitnessa. Hitno je odvezena u bolnicu na magnetsku rezonancu, ali je tjedan dana kasnije preminula.

Njezin otac, Chris Taylor, rekao je da je Katie bila “prilično normalna” u danima koji su prethodili neočekivanom pucanju aneurizme.

Rekao je da je bila u formi i zdrava, ali je imala glavobolje prije katastrofalnog događaja.

Iza sebe je ostavila supruga i dvoje djece

Katie je iza sebe ostavila supruga Eda i dvoje djece, Dylana (4) i Taylora (2).

“Bila je histerično zabavna, briljantna mimičarka, mogla se sjetiti rečenica iz filma koji je gledala prije 20 godina i jednostavno ih ubaciti u razgovor u pravom trenutku”, rekao je njezin otac.

Učiteljica po zanimanju, Katie je voljela plivati, skijati, jedriti i voziti bicikl – i bila je strastvena prema svojoj karijeri.

“Jednostavno je upala u to i otkrila da je zapravo jako, jako dobra u tome. Bila je nevjerojatno predana, imala je pravu strast za to”, rekao je njezin otac u intervjuu za “Cambridgeshire Live”.

Obitelj je sada postavila GoFundMe stranicu kako bi prikupila novac za obrazovanje svoje djece.

“1. veljače izgubili smo našu voljenu Katie Hancock”, stoji u izjavi za prikupljanje sredstava.

“Tjedan dana ranije, dok je vodila predavanje, Katie je kolabirala zbog neotkrivene rupture aneurizme mozga. Unatoč naporima fantastičnog bolničkog tima i njezinoj borbi koju je samo Katie mogla izvesti, izgubila je bitku i nikada se nije oporavila.”

Što uzrokuje aneurizmu mozga?

Aneurizma mozga je izbočina ili balon u krvnoj žili u mozgu. Ako pukne, može izazvati krvarenje u mozgu, koje vrlo brzo može postati opasno po život.

Aneurizme mozga mogu utjecati na dobre i zdrave ljude poput Katie.

Međutim, postoje određeni čimbenici rizika, kao što su starenje, visoki krvni tlak, pušenje, zlouporaba alkohola i droga, infekcija krvi, ozljeda glave ili obiteljska anamneza.

Simptomi na koje treba pripaziti uključuju glavobolje, oštećenje vida, bol iznad i iza oka, osjetljivost na svjetlo, utrnulost jedne strane lica, ukočen vrat, mučnina i povraćanje ili napadaje.

Što trebamo znati prije početka vježbanja?

Prije početka bilo kakvog programa vježbanja, važno je razmotriti svoje trenutno zdravstveno stanje i sva postojeća medicinska stanja ili ozljede.

Ako imate bilo kakva kronična zdravstvena stanja ili trenutno osjećate bilo kakve simptome kao što su bol u prsima, otežano disanje, vrtoglavicu, glavobolje ili bolove u zglobovima, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije nego započnete bilo koji novi program vježbanja.

Pomolimo se za ovu obitelj, djecu koja su ostala bez majke i supruga koji je ostao bez supruge da ih Bog utješi u ovom teškom vremenu.