Nakon što je 24. srpnja izgubila sina, Japetha Peace, Felicia Cash je podijelila tužnu objavu na Facebooku, s nadom da otkrije koliko je beba potpuna, stvarna, formirana i živa u 14 tjednu trudnoće, piše Faithit.com.

Felicia je bila tri i pol mjeseca trudna kada je izgubila svog dragocjenog sinčića. Kroz patnju i očaj, majka petero djece je bila zadivljena koliko je razvijen bio njezin sin u 14 tjednu i 6 dana. Bio je ljudsko biće isto koliko i svi drugi.

“On je savršeno i divno stvoren, sve do sićušnih prstića na nožicama. Čak su i njegovi nokti formirani i vidljivi. Sitne žile koje su prenosile krv u njegovom dragocjenom tijelu se mogu vidjeti kroz prozirnu kožu, a čak su vidljivi i njegovi divno oblikovani mišići. U manje od polovice trudnoće, on je očito ljudsko biće, ne skup stanica, ili tkivo, ili grudva mesa. On je prelijepo dijete, stvoreno od Boga, i sada je otišao biti s Njim.”

Iako je samo pisanje o gubitku sina teško, Felicia je podijelila i slike svog mrtvorođenog sina kako bi pokazala njegovu potpunu i savršenu ljudskost.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Njegovo maleno srce je kucalo već 16 dana nakon začeća, pumpajući svoju krv. To se događa prije nego većina žena sazna da je trudna. Izgleda da postoji neshvaćanje da osim ako ga ne možete vidjeti ni čuti, to se ne događa, ali to maleno srce kuca, čak iako je premalo da se čuje ili vidi.”

Felicia i njezin muž su očajnički pokušavali začeti bebu 13 godina, prije nego što su odlučili da budu udomiteljska obitelj.

Prihvatili su tri sestre, i posvojili djevojčicu samo dvije godine kasnije.

Nekoliko sati nakon posvojenja i službene dobrodošlice kćeri u njihov dom, obitelj Cash je saznala da će se uskoro proširiti.

“Jutro nakon što smo u sudu potpisali papire o posvojenju, otkrili smo da sam trudna. Osam mjeseci kasnije, naš najstariji sin je rođen. Nekoliko godina nakon njega blagoslovljeni smo još jednim sinom.”

Felicia prije nekoliko godina nikada nije mogla zamisliti da će imati obitelj kao sad, a još manje s svojom biološkom djecom, koju je mogla nositi, i sama roditi.

U ljeto 2017, Felicia je ostala trudna po treći put. Ovog puta, s blizancima.

Ali komplikacije koje su počele u šestom tjednu su bile samo početak boli za ove roditelje. Kada je Felicia dobila krvarenje, ona i njezin muž su otišli u bolnicu zbog straha od pobačaja.

Liječnici su potvrdili da je jedno od blizanaca umrlo. Ali drugi je bio živ i zdrav.

Međutim, njihovi strahovi su se vratili kada se kasnije krvarenje nastavilo. Rečeno im je da su to jednostavno ostaci prvog djeteta, i “hematoma ispod placente”.

Ali 24. srpnja, Feliciu se probudila s još jačim krvarenjem, i blagim bolom.

Pozvala je muža na posao, koji je bio udaljen nekih 20 minuta, a čim je spustila slušalicu, Felicijin vodenjak je pukao.

“Za deset minuta rodila sam sina i držala ga u svojim rukama.”

Dok je držala svoju malu bebu, Felicia je donijela još jednu odluku: da zabilježi nekoliko trenutaka tog malog života.

Bilo je vrlo teško podijeliti slike, ali Felicia je inzistirala: “Nisam mogla dopustiti da njegov život ništa ne znači.”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Objasnila je u svom Facebook postu da suprotno popularnom uvjerenju, većina vitalnih osjetila se razvija u sedmoj tjednu.

“Bebin sluh se počinje razvijati oko šestog tjedna. Živčani završeci se počinju razvijati u sedmoj tjednu. ”

A ipak, ljudi i dalje vjeruju da se beba razvija kasnije u trudnoći, u pokušaju da opravdaju abortus.

Felicia je pisala u nadi da će njezine slike Japetha dati vizualni dokaz onima koji “ne žele vidjeti i čuti” bolnu istinu o tome što je zaista abortus.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Njegov život je važan. I dalje vrijedi, a ova prelijepa majka u žalosti se nada da će ova objava o njenom sinu učiniti da druge majke razmisle prije nego abortiraju.

“Znam da mnoge žene osjećaju kako nemaju izbor, a kasnije žale zbog odluke da abortiraju”, rekla je za Live Action News.

Otkako je podijelila svoje privatne fotografije, nekoliko tih žena je pisalo i pokazalo svoju bol. Njezina poruka njima je da postoji nada, iscjeljenje i oproštenje u Kristu.

“Postoje mnogi koji bi htjeli razgovarati s tobom i pomoći ti u nevolji. Ne želim nikoga posramiti ili osuditi; samo nudim svoje suosjećanje i nadu za budućnost.”

Felicia je rekla da iako je ovaj proces bio “jadan” i “slomio joj je srce”, zahvalna je Bogu što joj je dao snage podijeliti Japethov “dragocjeni život”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Završila je s ohrabrenjem svima koji čitaju post i sa svima koji su izgubili nekog voljenog:

“Onima koji su iskusili sličan gubitak, moje srce suosjeća s vama. Vaša ljubav za one koje ste izgubili nije uzalud. Čak i tada, Bog je dobar.”

Podijelite priču o Japethovom životu! Neka drugi znaju da je ovaj život – i svaki život – bitan.

IZVORFaithit.com