Majka je naučila svoju kćer vrijednu lekciju o zahvalnosti

U odgovaranju na dječju nezahvalnost imamo nekoliko opcija: povlađivati im, svađati se ili ih naučiti važnu lekciju. Ova majka je odlučila ovo posljednje.

U kulturi koja uči da svi moraju imati sve i stavljati samo sebe na prvo mjesto, rađa se razmaženost i osjećaj povlaštenosti spram drugih tako da nije čudo što odgajamo generaciju mladih koji nemaju pojma koji su sretni što imaju sve što imaju.

U odgovaranju na dječju nezahvalnost imamo nekoliko opcija: povlađivati im, svađati se ili ih naučiti važnu lekciju. Često je najlakše popustiti im i dati im što žele, ali to nije dobar pristup. Na svu sreću postoje mame kao Haley Hassell koja je odlučila pomučiti se kako bi svoju kćer naučila kako biti zahvalna, piše Faithit.

U objavi na Facebooku, Haley je objasnila da je njezina kćer Presleigh jednostavno poludjela kada je dobila pernicu kakvu svi u njezinom razredu već imaju. U ljutnji ju je bacila u kantu za smeće i rekla da ju više ne želi.

VIDI OVO: 5 osoba iz Biblije koje su pokazale najviše zahvalnosti

Iako je bila u iskušenju da i sama poludi na nju jer je bacila pernicu koju je tražila po mnogim trgovinama, Haley odlučila je naučiti svoju kćer vrlo važnu lekciju.

„To je glupo, svi u razredu to imaju… Ne želim ju više“

Napisala je:

Presleigh je danas naučila vrlo važnu lekciju… išla sam u tri različite trgovine kako bi kupila ovu LOL pernicu koju sada vidite u smeću. Kada sam ju ovo poslijepodne njom iznenadila (jer sam mislila da će biti presretna) ona je u nju samo zurila, tada ju je bacila u smeće te je zalupila vrata od svoje sobe.

Povikala je: „To je glupo, svi u razredu to imaju… Ne želim ju više“.

Lekcija zahvalnosti
Foto: Facebook

MOOOOLIM, ŠTO??? Tada mi je vjerojatno dim počeo izlaziti na uši te sam se jako trudila da i sama ne poludim na nju – trudila sam se da se što bolje sama financijski brinem o njoj i da joj priuštim sve što joj treba i još više od toga.

No mislila sam da sam ju uvijek učila da bude zahvalna i da zna koliko je zapravo sretna – očito je trebala novu lekciju.

Prije nego sam potpuno poludjela pokušala sam se smiriti te sam rekla: „U redu, to je u redu. Idem onda po pernicu koju ćeš ipak koristiti“… vratila sam se s njezinom novom pernicom, koja je bila plastična vrećica.

VIDI OVO: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Zahvalnost može preokrenuti svaku situaciju

Ona je ponovno poludjela, odjednom je LOL pernica koju je bacila u smeće bila sasvim u redu, a vrećica je bila užasna… no bilo je prekasno za to. Rekla sam joj da izvadi LOL pernicu iz smeća i da ćemo sutra naći dijete kojem ćemo ju pokloniti. Dijete čiji mama i tata nemaju dovoljno novca za pribor za školu ili dijete koje ni nema mamu i tatu.

Objasnila sam joj da nije povlaštena imati ništa posebno te da uzima zdravo za gotovo sve što ima… Tako da će od sada koristiti tu vrećicu i osobno će LOL pernicu dati djetetu koje će biti zahvalno na njoj. Možda ponekad pretjeram, ali bih dala sve da sam imala ono što ona sada ima kada sam bila dijete.

Zaista vjerujem da je potrebno promijeniti našu percepciju i da zahvalnost može preokrenuti svaku situaciju u životu.