NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka je opisala prve trenutke upoznavanja svoje posebne, ali predivne, bebe

Majka je opisala prve trenutke upoznavanja svoje posebne, ali predivne, bebe

Majka je opisala kako su izgledali prvi trenuci nakon što je rodila svoju deformiranu, posebnu, ali istinski predivnu bebu.

Biti roditelj djeteta koje je drugačije može biti jako teško iskustvo. Ova je majka tako objasnila svoje putovanje.

Amanda Schuster i njezin suprug Robert su pokušavali začeti neko vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci pomisli su da su neplodni kada je Amanda saznala da je ipak trudna.

Amanda je već imala 5-godišnjeg sina. No budući da je već bila u 40-ima, bojala se da će joj trudnoća biti teška. Ipak je bilo jako teško začeti.

U desetom tjednu trudnoće, Amanda je napravila genetsko testiranje na preporuku liječnika. Beba je bila potpuno zdrava, a ujedno su saznali da je djevojčica. Svi su bili presretni.

Slijedećih nekoliko mjeseci, bili su jedna sretna obitelj. Bili su jako uzbuđeni što će upoznati novog člana svoje obitelji – no tada su primili šokantne vijesti.

Amanda je otišla na rutinski pregled očekujući vijesti da joj je beba još uvijek zdrava. No, bila je u krivu.

VIDI OVO: Deformirani blizanci su ostavljeni u bolnici bez roditelja – medicinska ih je sestra povela kući

Amanda i Robet su znali da nešto ozbiljno nije bilo u redu kada je liječnik prešao preko bebine glave.

Liječnik je rekao da mora zvati radiologa. Tada je Amanda počela plakati – nisu znali što nije u redu.

Nakon nekoliko minuta roditelji su upućeni radiologu na drugi kat bolnice. Tamo im je objašnjeno da njihova beba ima anomaliju lubanje. Daljnje pretrage otkrile su da će dijete imati problema sa zdravljem zbog čega će joj biti teško preživjeti izvan utrobe.

Na svu sreću, roditelji su potražili drugo mišljenje. Drugi liječnik je postavio pravilnu dijagnozu – beba je imala Pfeiffer sindrom koji se događa kada se lubanja bebe prebrzo spoji tijekom trudnoće. To je značilo da će beba imati drugačiju lubanju, ali će uz nekoliko operacija, biti zdrava.

Roditelji su se počeli pripremati za dolazak svoje posebne kćeri. Amanda je nakon nekoliko mjeseci rodila.

„Iako smo se pripremali što smo bolje mogli, bio je šok vidjeti Emmy uživo. Njezine su oči bile ogromne, lubanja joj je bila neobičnog oblika te su ju morali intubirati prije nego sam ju uspjela uzeti u ruke. Ujedno je imala i najljepše plave oči i tamnu kosu“, rekla je Amanda.

VIDI OVO: Nisu htjeli odustati od svoje bebe s deformiranim licem – nakon operacije izgleda predivno

Slijedeća četiri mjeseca, Emmy i Amanda su ostale u bolnici. Liječnici su učinili sve što su mogli kako bi osigurali da Emmy može normalno disati i da je zdrava.

Do svog 18.-og mjeseca, Emmy je prošla 20 operacija, a čeka ju još nekoliko. Dok odrasta, Emmy će biti okružena bezuvjetnom ljubavlju svojih roditelja i svog brata.

Njezina obitelj zna da Emmy nikada neće izgledati kao druga djeca i da će se morati suočiti sa nekim teškim trenucima, ali će učiniti sve kako bi uspjela u životu i uvijek se osjećala voljeno i prihvaćeno.