Majku djeteta s Downovim sindromom slomili komentari obitelji i prijatelja
Foto: Facebook

Majka petero djece Corina Gander progovorila je o tome kako joj se svijet okrenuo nakon što je doznala da njena kći ima Downov sindrom. Ovu 41-godišnjakinju partner je ostavio ubrzo nakon dijagnoze, a komentari obitelji i prijatelja su je slomili.

Doznala je da nerođeno dijete ima Downov sindrom

“Imaš četvero normalne djece, zašto bi rodila bolesno dijete” i “sumnjam da imaš snage nositi se s djetetom s posebnim potrebama”, komentirali su njeni prijatelji nakon što je peti put ostala trudna i doznala da nerođeno dijete ima Downov sindrom.

“Trudnoća je bila sretno iznenađenje. Par dana nakon ultrazvučnog pregleda u 12. tjednu trudnoće nazvala me jedna od primalja i objasnila da su šanse jedan naprema pet da dijete ima Downov sindrom. Nisam bila sigurna kako reagirati”, kaže Corina za Daily Mail, prenosi Index.

VIDI OVO: Blizanci rođeni s Downovim sindromom osvojili su srca ljudi diljem svijeta

Isprva je razmišljala o pobačaju, a onda se predomislila

Isprva je i sama razmišljala o pobačaju, ali sve se promijenilo kad je na ultrazvuku vidjela bebu u svom trbuhu.

“Znala sam da ću zadržati dijete bez obzira na sve. Obavila sam dodatni pregled koji je potvrdio sumnje, ali nisam mijenjala odluku”, dodaje.

O svemu je obavijestila partnera, roditelje i prijatelje koji su reagirali potpuno neočekivano. Čula je brojne ružne komentare, a partner ju je ostavio jer se nije mogao nositi s tim.

“Ja sam odlučila upoznati je, a njihove reakcije samo su mi bile poticaj da dokažem da zaslužuje mjesto na ovom svijetu kao i bilo tko drugi”, prisjetila se.

Najveća podrška su joj majka i najstarija kći

Corina je u 37. tjednu rodila djevojčicu Daisy. Nakon tri dana su stigle kući iako je djevojčica imala problema s disanjem. Corini su najveća podrška bile njena majka June i najstarija kći.

“S tri mjeseca su Daisy intubirali u bolnici jer joj se zakomplicirao bronhitis. Nisam je ostavljala. Dijagnosticirana joj je kronična plućna bolest. Mislila sam da ću je izgubiti i manevrirala sam između brige o četvero djece kod kuće i Daisy koja je ležala u bolnici. Ne znam što bih bez mame i najstarije kćeri Rhianne”, ističe Corina.

VIDI OVO: Dječak s Downovim sindromom je prvi put vidio svoju malenu sestru – njegovu reakciju roditelji nikada neće zaboraviti

Djevojčici je u međuvremenu dijagnosticirana epilepsija te su joj prepisali lijekove koji su utjecali na njeno ponašanje. S osam mjeseci je došla kući i ubrzo se počela smijati i oporavljati.

Imati dijete s Downovim sindromom je najljepši dar na svijetu

“Voli se igrati sa starijim sestrama i zarobila je naša srca. Imati dijete s Downovim sindromom je najljepši dar na svijetu. Nije jednostavno, ali s kojim djetetom jest? Daisy nam je otkrila jedan potpuno drugačiji svijet koji je predivan”, zaključila je majka 16-godišnje Rhianne, devetogodišnje Lilly-Rose, šestogodišnje Angel i trogodišnje Ophelije.