NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMama je bila ljubomorna na kuću rođaka, ali tragovi od usisavača otkrili...

Mama je bila ljubomorna na kuću rođaka, ali tragovi od usisavača otkrili su pravu istinu

Majka petero djece je bila ljubomorna na kuću rođaka budući da je njena bila uglavnom u kaosu. Međutim, tragovi od usisavača su otkrili pravu istinu.

Diane Dekker Redlegs majka je petero djece i radi kao bolničarka, što znači da je navikla na određenu dozu kaosa. Ali kada su otputovali u obiteljsku kuću njezinog muža bila je šokirana koliko je kuća čista, pogotovo jer su djeca bila još mala.

Diane je svoje osjećaje o toj situaciji podijelila na Facebooku.

„Prije 19 godina, Scott, svo petero djece i ja otputovali smo u Omahu. Kenny je imao 10, Todd 8, Kevin 5, Ryan 2 godina, a Lisa 6 mjeseci. Uzeli smo si slobodan dan i posjetili Scottovu tetu i tetka koji žive u Omahi, u predivnom novom domu. Kada smo se dovezli vanjski izgled kuće mi je govorio ‘Ovako izgleda ostvareni san.’

Njegova nam je teta pokazala kuću, a ja sam razmišljala kako bi bilo sjajno imati takvu dobru kuću, punu soba i kupaona, s velikom kuhinjom koja može biti ispunjena obitelji i zabavom. Ali ono što mi je najviše ostalo u pamćenju i uzrokovalo potpuno drukčiju zavist jesu linije od usisavanja koje su ostale na tepihu u blagovaoni“, opisala je.

„Dok smo ulazili u blagovaonu pomislila sam si ‘O Bože! Na njoj su ostali tragovi od usisavača vjerojatno tjedan dana nakon što je usisavala! Ja bih dala sve da kuća nakon čišćenja ostane uredna barem pet minuta! Nisam mogla dočekati dan kada ću i ja biti u mogućnosti imati tako čistu kuću, a ne da mi mali uprljani prsti ostavljaju tragove na stolu, ili da uđem u sobu u kojoj je Ryan svoje novo umjetničko djelo napravio bojicama po zidu.“

Savršeno ocrtane linije od usisavanja bile su znak da teta i tetak žive čistim životom, bez nereda i stresa. To je ono na čemu je Diane zavidjela!

VIDI OVO: Gdje nastaje ljubomora? Ovo će vas iznenaditi

Brzo odrastaju

No dok je Diane prolazila kroz čistu blagovaonu, prošla ju je još jedna misao.

„Tada sam shvatila da su crte od usisavanja usamljene. Da su Lego kockice, prljava odjeća, usta koja treba hraniti i ruksaci koje treba napuniti ponekad previše, ali nikada nisu usamljeni – shvatila sam da je sve što su mi starije žene govorile istina.

Lego kockice su polako nestajale bez da sam to i primijetila. Zamijenile su ih video igre, tada je došla nogometna oprema, a nakon nje prazne sobe koje su čekale djecu da dođu u posjet s fakulteta.

Hrpe prljavog rublja su se polako smanjile, bilo je i manje prljavog posuđa, a nepregledan broj Pokemon karti ili kolekcije kamenja je nestao. Sada je u mom domu sve čisto kao da čekam slikanje za časopis te volim to vrijeme svog života, no želim da sam prije znala koja je cijena tih crta od usisavanja jer definitivno ne bih priželjkivala da ovaj dan stigne tako brzo.“

Tragovi od usisavanja i neprestano uredan dom je značilo da taj dom nitko ne koristi, da je prazan i usamljen. Nema više nereda i malenih stopala kako trče po tepisima. Desetljeća su prošla pred njezinim očima te je uskoro bila suočena s crtama usisavanja koje su bile vidljive i nakon tjedan dana.

Čistoća nije baš toliko bitna

Sada Diane dijeli ovu tužnu spoznaju s drugim majkama koje žele savršeno čistu kuću svaki dan.

„Za mlade majke koje se muče s hrpama rublja i obaveza; cijenite svoju djecu, njihov nered, stresove i nevolje koje će vas s njima čekati kada budu tinejdžeri. Vjerujte mi, tragovi od usisavanja su precijenjene.“

Sve to znači da je vaš dom i vaše srce ispunjeno ljubavlju vaše djece. To Diane ne bi mijenjala ni za cijeli svijet.