NaslovnicaVijestiHrvatska''Mama, gdje je nogica?'', pitao je maleni Šimun iz Županje nakon operacije

”Mama, gdje je nogica?”, pitao je maleni Šimun iz Županje nakon operacije

Kad su mu skinuli gips, Šimun je bio iznenađen i fasciniran svojim nogicama. Stalno ih dodiruje.

Malenom Šimunu Stojanoviću iz Županje koji je prije šest tjedana operiran u američkoj klinici dr. Drora Paleya na Floridi kako bi napokon prohodao, skinut je gips, a dječak je odmah pitao gdje mu je nogica.

Liječnici su mu, naime, amputirali nogu koja se nije razvila te rekonstruirali stopalo na drugoj, koje je imalo samo dva prsta te nije bilo stabilno za stajanje.

Kratimo dane gledajući sve ono sto uveseljava ovo malo čudo… Maša i medo, Peppa pig, majstor Bob… I onda dočekamo s…

Objavljuje Za Šimunov korakUtorak, 22. listopada 2019.

Maleni Šimun već pet noći spava bez tableta protiv bolova te se dobro oporavlja.

– Jutro nakon što su mu skinuli gipsiće Šimun nas je pitao: “Gdje je nogica?”. Nismo ni slutili da će ovako brzo postaviti ovo teško pitanje. Nismo bili spremni dati mu pravi odgovor. Znali smo da će i to doći na red, ali nikako da će ga postaviti s nepune dvije godine – ispričala je majka Martina Stojanović za 24 sata.

VIDI OVO: Dječak (4) pobijedio uznapredovali rak mozga uz pomoć divnih liječnika

– Kad su mu skinuli gips, Šimun je bio iznenađen i fasciniran svojim nogicama. Stalno ih dodiruje. Odmah su mu uzeli mjere za njegovu protezu. Šimun je bio uznemiren i uplašen, jer mu je valjda već pomalo dosta liječnika. Tad smo mu rekli da će novu nogicu dobiti za rođendan. Od tada više nije pitao za nju i preostalih pola sata mirno je i bez ijedne suze gledao kako rade odljeve. Lavovski je sve to pregrizao i ‘’odradio’’ – dodala je.

Objavljuje Za Šimunov korak u Utorak, 22. listopada 2019.

Međutim, proteza ipak neće stići do Šimunovog rođendana koji je 13. studenoga kada će napuniti dvije godine jer protetičarima treba četiri tjedna da je izrade.

– Njegov korak naša je najveća nagrada i smisao života. Njegov korak bit će za Šimuna i sve nas najljepši dar za sve buduće njegove, ali i naše rođendane – kaže majka dječaka, piše Večernji.