Manje brini, više moli – prakticirate li to?

“Manje brini, a više moli!” jedan je od citata koji možemo pročitati na društvenim mrežama. No, prakticiramo li to?

Dok smo bili djeca, često bismo nešto željeli i o tome razgovarali s roditeljima. Ponekad smo željeli nešto skuplje, ali nije nas brinulo kako će oni naći novac za to. Naš je posao bio pitati, a njihov osigurati.

Na isti način, nije vaš posao shvatiti kako će Bog nešto osigurati. Tvoj je posao da pitaš.

Manje brini, više moli

Kada se brinete, umjesto da pitate, ponašate se kao ateist – kao netko tko vjeruje da nema nebeskog Oca. Stalno se brinuti znači živjeti svoj život kao da Bog ne postoji ili da Mu se ne može vjerovati.

Biblija je jasna: Bog želi da mu se obratite u molitvi za sve. Jakovljeva 4, 2 kaže: “Nemate jer ne tražite od Boga.”

Molite za sve

Kao što Filipljanima 4, 6 kaže: “Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.”

Prakticirate li to? Bog želi da dođete k njemu “u svakoj situaciji”. S Njim možete razgovarati o svemu — bez obzira koliko vam se to čini velikim ili malim. Nijedna tema nije zabranjena u molitvi. Bog želi da izrazimo svoje misli i osjećaje o svemu što nam je važno. Nijedan detalj za koji se molimo nije beznačajan. Sve do čega je nama stalo, Bogu je stalo, budući da Mu je jako stalo do nas.

PROČITAJTE: Molitva protiv brige

Važno je moliti se za sve, jer iz Božje perspektive svaki detalj našeg života je važan. Apsolutno sve u našim životima ima potencijal pomoći nam u učenju i duhovnom rastu. Čak i situacije koje nam se čine beznačajnima imaju značaj u sveukupnoj Božjoj namjeri za nas. Bog obraća pozornost na sve u vezi s nama. Luka 12, 7 otkriva da su nam “i vlasi na glavi sve izbrojane”, dok Psalam 139, 16 najavljuje da “dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.”

Bog je riješio vaš najveći problem — grijeh. Njegov Sin je žrtva pomirnica za sve vaše grijehe. Ako vas Bog voli toliko da je poslao Isusa da umre za vas, zar ne mislite da vas voli dovoljno da vam pomogne riješiti brige?