Molitva protiv brige

Molitva protiv brige vam je sigurno i danas potrebna. Isus obećava da će nas umiriti ako naše brige u molitvi predamo Njemu. 

Svaki put kada Boga uklonite iz središta svog života i zamijenite ga nečim drugim – bez obzira kako je ta stvar dobra – vi ćete se brinuti.

Potrebno je više od snage volje da se prestanemo brinuti. To već znate jer ste se i pokušali tako prestati brinuti. Pomislili ste: „Ne trebam se brinuti oko ovoga“, no samo ste nastavili brinuti.

U Evanđelju po Mateju Isus govori: „Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno“ (Matej 6, 32). Ako nemate odnos s Bogom tada se trebate brinuti. Trebate upoznati Boga. Kao vjernik, vi imate Nebeskog Oca koji je obećao da će paziti na vas. Vi ste Božje dijete, a djeca imaju posebne privilegije. Kada se brinete, Bog vam govori: „Vi ste moja djeca. Zašto se ponašate kao siročad?“

U Mateju piše: „Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati“ (Matej 6, 31-33). Svaki put kada Boga uklonite iz središta svog života i zamijenite ga nečim drugim – bez obzira kako je ta stvar dobra – vi ćete se brinuti.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ne budite zabrinuti

U Bibliji piše: „Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova“ (Matej 6, 34). Ako se brinete za sutra, ne možete uživati u današnjem danu. Propuštate današnje blagoslove. U redu je planirati za sutra, ali trebate živjeti za danas. Ujedno, ako ste uvijek zabrinuti za budućnost, ta će vas briga preplaviti. No Bog će vam dati snagu koju trebate kada ta budućnost dođe. Sada trebate snagu jedino za danas.

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas“ (1. Petrova 5, 7). Kako to učiniti? Jedan od načina je pamćenje Božjih obećanja iz Biblije. Ona su kao polica osiguranja za vjernike. Kada znate da je nešto riješeno, onda se o tome više ne brinete. Drugi način je molitva. Ako se molite onoliko koliko se brinete imali biste manje stvari oko kojih biste se trebali brinuti.

Molitva protiv brige

Danas izmolite ovu molitvu protiv brige:

„Dragi Oče, priznajem da često zaboravim da si sa mnom. Često zaboravim kakav si. Molim Te oprosti mi za to. Trebam Te bolje upoznati. Trebam bolje upoznati Tvoju Riječ i Tvoja obećanja. Pomozi mi da Te stavim na prvo mjesto u svim područjima moga života. Pomozi mi da živim dan po dan. Pomozi mi da se ne brinem za sutra nego da se usredotočim na ono što Ti sada činiš u mom životu. Želim vjerovati u Tvoje obećanje da ćeš se pobrinuti za sve moje potrebe – financijske, fizičke, socijalne, duhovne i emocionalne. Pomozi mi da Ti više vjerujem, a da se manje brinem. Molim u Isusovo ime. Amen.“

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Ibelieve.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!