Med i kurkumu je koristila mjesec dana, zapanjila ju je promjena

Evo što je djevojka doživjela konzumirajući med i kurkumu

Sigurno ste čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume. Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mješavinu konzumirala mjesec dana.

“Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donijela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: “Vidi što sam ti napravila, svakog dana moraš uzeti jednu žličicu, pročitala sam na internetu da je sjajno”.

Žena mi je zapravo pomiješala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala što izgubiti, odlučila sam pojesti tu teglicu zlatne mješavine u slast u narednom razdoblju. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo učinila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

VIDI OVO: MED S KURKUMOM: Najmoćniji antibiotik na svijetu

Evo što sam doživjela konzumirajući med i kurkumu

Ispostavilo se da ovaj ljekoviti recept nije bio još jedna prazna priča s neta, već zapravo zaista daje konkretne rezultate.

Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i općenito – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Također, za čitav mjesec koliko sam konzumirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

VIDI OVO: 9 načina na koje kurkuma može promijeniti vaš život

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjet ćemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće.

Med i kurkuma – ljekovita svojstva ove kombinacije

To su moji osobni dojmovi, a kažu da su ljekovita svojstva “zlatnog meda”, kako se popularno zove ovaj eliksir sljedeća:

  • ima protuupalno djelovanje
  • poboljšava probavu
  • ima antivirusno djelovanje
  • uništava bakterije u organizmu
  • djeluje protiv žgaravice
  • štiti od gljivičnih oboljenja
  • djeluje kao antiseptik

VIDI OVO: Kurkuma je najbolji lijek za vaš organizam: Njena ljekovita svojstva su čarobna!

Ako poželite i sami da smućkati ovu mješavinu, recept je sljedeći: 500 grama organskog meda pomiješajte s četiri ili pet žlica kurkume u prahu. Svaki dan konzumirajte jednu ili dvije žličice ove smjese, no svakako se prethodno posavjetujte sa svojim liječnikom.