NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMedicinska sestra osjetila Božji poziv da usvoji napuštenu teško bolesnu pacijenticu

Medicinska sestra osjetila Božji poziv da usvoji napuštenu teško bolesnu pacijenticu

Razlog zbog kojeg je ova medicinska sestra usvojila jednu od svojih pacijentica je čisto Božje djelo! Osjetila je poziv koji nije mogla ignorirati.

Ponekad, kada Bog postavi poziv u naša srca, ne možemo a da se ne zapitamo “Jesmo li ludi?”

Upravo se ovo zapitala medicinska sestra na pedijatriji, Amber Boyd, kada je osjetila da joj srce progovorilo da odvede kući jednu od svojih majušnih pacijentica – napuštenu bebu s rijetkom urođenom manom.

Jednostavno je znala da njoj pripada mala djevojčica nazvana Nicole. I zato je Amber slijedila poziv u svom srcu. Ova brižna medicinska sestra je usvojila istu bebu koju je održavala na životu.

Nakon što je Nicole rođena, liječnici su ubrzo shvatili da pati od rijetkog urođenog oboljenja koje se zove omphalocele. To je oboljenje koje izaziva da bebini organi za probavu rastu izvan trbuha, umjesto unutra. Zbog ovoga, bila je odvedena u neonatalnu jedinicu za intenzivnu njegu (NICU) u New Mexico bolnicu gdje Amber radi.

medicinska sestra osjetila božji poziv 1
Foto: GoFundMe

“Nicole je bila prilično bolesna te cijele prve godine i nekoliko mjeseci njezina života”, prisjeća se Amber. “Baš oko njenog prvog rođendana, počela je napredovati, ali njezine potrebe su bile veće od onoga što bi joj netko mogao osigurati dom.”

Biološki roditelji od Nicole su već bili izgubili skrbništvo nad njom te je djevojčica pripadala državi. Zato je bolnica počela tražiti medicinski obrazovanu udomiteljsku obitelj – onu koja bi se mogla nositi s Nicoleinim posebnim potrebama.

I tada je Amber osjetila da je nešto u srcu vuče!

VIVI OVO: Posvojeni sin (22) je godinama tražio majku, a onda otkrio da radi u istoj trgovini

Božji poziv postaje jasan

Amber je osjetila povezanost s bolesnom djevojčicom od prvog dana.

Medicinska sestra osjetila Božji poziv da usvoji napuštenu teško bolesnu pacijenticu

”Kao medicinska sestra, ponekad se vežem za pacijente”, kaže ona. “To mi se često događalo u karijeri, ali ništa toliko jako koliko osjećam za ovo dijete. Bila je sama i bolesna. Pretpostavljam da je to bio taj materinji instinkt. Mislim da je to bila veza kojoj je bilo suđeno da se desi.”

I nakon što je provela cijelu godinu brinući se o njoj profesionalno, Amber je prosto znala da je ona najbolja osoba koja bi tu brigu mogla nastaviti kući.

“Rekla sam, ‘pa ovo je nešto što mogu činiti od kuće'”. prisjeća se. “Ali onda sam rekla, ‘Ovo je ludo, jesam li ja luda?'”

Iznijela je “ludu” ideju svom mužu, koji je uopće nije smatrao ludom! Složio se da Nicole treba pripadati njihovom domu punom ljubavi.

medicinska sestra osjetila božji poziv 2
Foto: Amber Boyd via People Magazine

Ubrzo nakon, Nicole je otišla kući s Boydovma kao njenim hraniteljima. I Amber kaže da se odmah uklopila!

Jednom kada je svima bilo jasno da Nicole baš tu regiji, ova medicinska sestra puna ljubavi je službeno usvojila ovu djevojčicu!

medicinska sestra osjetila božji poziv 3
Foto: GoFundMe

”Sve što je ovoj djevojčici bilo potrebno, oni su imali,” rekla je Camile Walker, Amberina kolegica u bolnici. “Kao da je dobila na lutriji s ovakvim roditeljima.”

Nicole sada ima 3 godine. Prošla je kroz 13 operacija da joj se vrate unutarnji organi, a svi su iznenađeni njezinim brzim napretkom, unatoč njezinim posebnim potrebama. Ali naravno, mi znamo da je to zbog Božjega savršenog plana!

VIDI OVO: Posvojili su dijete koji ima istu bolest kao i njihov sin

“Ne mogu zamisliti vrijeme bez nje”, govori Taylor, Amberin muž. “Imamo je samo malo vremena, ali ona je postala veliki dio naše obitelji.”

Amber je dodala, “To je kao savršeno slaganje. Ne znam kako to objasniti, jednostavno je ispravno.”

Foto: Camille Walker via TODAY
Foto: Camille Walker via TODAY

“Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.” (1. Korinćanima 2,9)