Medicinska sestra je stavila umiruću bebu pored sestre, uslijedilo je čudo

Moć ljubavi nije samo u bajkama! Medicinska sestra je stavila umiruću bebu pored svoje sestre, a njezin zagrljaj je doveo do čuda. 

U medicini u SAD-u se koristila terapija ljudskim dodirom koja je spasila život jednoj tek rođenoj bebi 1995. godine. Kada su se rodile djevojčice blizanke, bilo je to 12 tjedana preuranjeno, i imale su po 1 kilu.

„Medicinske sestre u bolnici su bile jako iskrene i izravno su mi rekle da stvari ne izgledaju dobro, i da će se možda pogoršati za 42-78 sati“, rekao je otac Paul Jackson.

Kada su blizanke imale 3 tjedna Brielle, jedna od blizanki, imala je problema s disanjem, padala joj je razina kisika, srce joj je pumpalo i poplavila je.

Stavila umiruću bebu pored sestre

Tada je sestra u bolnici, Gayle Kasparian, pitala roditelje može li probati nešto što nikada nije pokušano

To je bilo nešto što je promijenilo medicinu u SAD-u. Sestra je odlučila staviti jaču blizanku, Kyrie, u isti inkubator s Brielle kako bi bile u izravnom doticaju kožom, ono što se popularno naziva „tobolčareva njega“, a poznato je bilo i izvan SAD-a.

VIDI OVO: Citati o sestrama: 20 najljepših citata koji opisuju taj jedinstven odnos

Nakon nekoliko sekundi Kyrie je svoju malu ručicu stavila na sestru, ono što su mediji nazvali „zagrljaj spasa.“

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Brielino stanje se poboljšalo gotovo odmah

„Kada sam stavila Brielle s njezinom sestrom, to je bilo sjajno. Ona ju je odmah umirila. Srce se smirilo i boja se vratila“, rekla je Kasparian.

Uobičajeno je bilo da se blizanci i trojke razdvoje zbog straha od infekcije, ali iskustvo s Kyrie i Brielle pokazalo se kao povijesna prekretnica koja je promijenila ovu praksu.

odrasle blizanke
Foto: Facebook

„Mnogo tih stvari jednostavno nismo radili. Mislili smo da su ta djeca previše krhka da bi radila takve stvari. Sada to radimo ne samo s 28-tjednim bebama, nego i 23, 24, 25 tjedana. Čak i kada su spojeni na respirator za disanje“, rekao je dr. Stuart Weisenberger.

VIDI OVO: Četiri sestre trudne u isto vrijeme, njihove šale su postale stvarnost

Blizanke su odrasle u zdrave i normalne odrasle ljude koje si upotpunjavaju rečenice, govore u isto vrijeme i dijele misli.

NAJNOVIJE!