Milost u kojoj trenutno prebivamo
Foto: Unsplash

Kao vjernici, spremno poistovjećujemo naše spasenje s Božjom milošću. No što nam ta ”milost u kojoj trenutno prebivamo” znači? (Rimljanima 5, 2).

Kako je ta milost povezana s našim svakodnevnim životima, posebice u trenucima kada prolazimo kroz razdoblja iskušenja ili patnji?

  1. Gospodnja milost otpušta Njegovu natprirodnu moć unutar nas, kako bismo mogli izdržati životne probleme s pobožnim stavom. U stvari, čak ćemo se moći i radovati zbog onoga što On čini kroz poteškoće kroz koje prolazimo. 
  2. Milost izgrađuje naše pouzdanje u suverenog Boga. Kada se usredotočimo na Njega, umjesto na naše probleme, sve izgleda rješivo. 
  3. Otkrivamo pouzdanje Božje prisutnosti koja nas održava, dok hoda s nama u svakome koraku. 
  4. Budući da smo iskusili Njegovu brigu za nas, možemo prikazati empatiju i ljubav prema drugima, koji prolaze kroz teška razdoblja. 
  5. Za vrijeme žestokih iskušenja, milost djeluje tako što mijenja našu osobnost, kako bi drugi mogli vidjeti Isusa u nama. 

VIDI OVO: 6 pokazatelja vjernikova rasta u milosti

Životne poteškoće ne možemo izbjeći. Zbog toga nam je potrebna svakodnevna doza Božje milosti, kako bismo mogli prolaziti kroz poteškoće i u uvjerenju da na kraju postoji nagrada za nas. Ako se oslanjamo na vlastitu snagu, prepreke s kojima se suočavamo djelovat će nam nepremostivo. Zbog toga ćemo biti obeshrabreni i željet ćemo odustati. 

Prečesto se vjernici oslanjaju na Krista samo po pitanju njihovog spasenja, dok sve ostalo u životu pokušavaju obaviti sami. Ako je Božja milost bila potrebna za naše spasenje, onda nam logika nalaže da će nam ona također biti potrebna i za sve kroz što prolazimo.

Kršćanski pobjednički život možemo živjeti samo ako smo neprestano spojeni na Njegovu silu, koja nas održava.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com