Mir koji danas možeš iskusiti

Želiš li već danas iskusiti unutarnji mir u svojoj duši? Prijateljstvo s Bogom nam donosi osobni mir.

Jasno se sjećam dana kada sam primio Krista u svoj život. Osjećao sam se kao da je netko maknuo velik teret s mojih ramena. 

U to sam vrijeme bio samo 17-godišnjak. Kakav teret može 17-godišnje dijete nositi? Bio je to teret mojih grijeha. Bio je to teret moje krivnje. Kada je Bog uklonio taj teret, odjednom sam imao mir u srcu koji do tada nisam poznavao. 

Pričao sam s mnogo kršćana koji su iskusili isto to. 

No, ne možemo iskusiti mir Božji dok se prvo ne pomirimo s Bogom. Svatko, prije nego povjeruje, u ratu je s Bogom. Biblija kaže: „Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim“ (Rimljanima 5,10). 

VIDI OVO: Kome Isus daje svoj mir?

Prijateljstvo s Bogom nam donosi osobni mir. Rimljanima 5,1 nam govori: „Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu“.   

Biblija to naziva mirom koji nadilazi svako ljudsko razumijevanje (vidi Filipljanima 4,17). Taj je mir neovisan od okolnostima. Zapravo, ponekad ću taj mir češće uočavati tijekom teških okolnosti. Posjećivao sam ljude u bolnicama koji su više meni propovijedali, nego ja njima. 

Govorili su mi kako osjećaju mir u srcu i da znaju da Bog svime upravlja. Stajao sam u čuđenju nad njihovom vjerom, no još sam se više čudio tome da nam je Bog dao ono što trebamo kada smo to trebali. 

To je mir koji vam Bog želi dati, i možete ga iskusiti danas.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org