Mislila je da liječi svog sina, a zapravo ga je trovala

Majka je mislila da liječi svog sina, no zapravo ga je trovala lijekom koji mu je dala. Sada svjedoči o Božjoj moći ozdravljenja.

Mi mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo. Od čistog zraka i krova nad glavom do zdravlja djece – sve nam je postalo norma pa ne smatramo te stvari velikim blagoslovom. 

Često ne shvaćamo koliko su ti darovi dragocjeni dok nam ne budu oduzeti. Jedna majka to jako dobro zna. Majka, Mandy Suzzane Smith, je u Facebook objavi objasnila kako je njezin savršeno zdrav sin, Zachary, završio na smrtnoj postelji u samo nekoliko sati.

Štoviše, ona sada svjedoči o čudesnoj Božjoj moći spasenja te nas podsjeća da je sve moguće ako Mu vjerujemo. 

Njezina priča sada je podijeljena preko 114 000 puta. 

Mislila da liječi sina 1
Foto: Facebook

Dječaku se pojavio osip na tijelu

„21.2. drugima je možda običan dan, ali će meni zauvijek biti u glavi. Taj dan, prije dvije godine, pokupila sam Zacharyja iz škole. On se žalio da ima reakciju na otrovni bršljan na stopalu te se činilo kao da mu je nešto upalo u oko. Stavila sam malo kreme ne upalu i nisam joj pridavala previše pozornosti. Te je večeri spavao kod bake. Rano slijedeće jutro ga je baka vratila kući jer je bio pun osipa i imao je vrućicu“, započela je majka. 

Sina je odmah odvela na hitnu pomoć gdje su joj rekli da je možda riječ o infekciji, dali su mu lijekove i poslali ga kući. No osip mu je uskoro potpuno prekrio tijelo, oči su mu bile crvene, a usne natečene. Majka ga je odvela na hitnu u drugu bolnicu gdje joj je jedna sestra rekla da misli da Zachary ima Stevens Johnsonov sindrom koji ga doslovno pali iznutra prema van. 

Majka je nastavila: „Tada je uzimao lijek lamotrigine (lamictal) za migrene te nismo znali da bi mogao imati alergijsku reakciju na njega jer ga je uzimao 12 dana. Mislila sam da bi se simptomi odmah pojavili da je alergičan na taj lijek. Davali smo mu ga cijelo vrijeme do drugog odlaska na hitnu. Mislila sam da ga liječim, a to ga je zapravo ubijalo.“

Roditeljima je rečeno da im je sin “jako bolestan”

Dječak je poslan u drugu bolnicu gdje je zadržan četiri dana. Stanje mu se nastavilo pogoršavati, a odgovora nije bilo. Nakon biopsije kože potvrđeno je da Zachary ima SJS koji je uznapredovao. Roditeljima je rečeno da im je sin „jako bolestan“ te da će ga prebaciti u drugu bolnicu na odjel za opekline gdje liječnici imaju više iskustva s tom bolesti. Roditelji su sa svojim sinom proveli dva i pol sata u avionu koji ih je vozio u drugu bolnicu, a cijelo to vrijeme se njegovo stanje pogoršavalo. 

„Postalo je tako loše da je bio prekriven plikovima, a koža mu je počela otpadati. Vrištao je i plakao cijeli let. Bio je u jakim bolovima te nema ništa gore nego kada morate gledati vaše dijete u bolovima, a ne možete mu pomoći. Došli smo u bolnicu u Georgiji gdje mi je liječnik objasnio što namjeravaju učiniti. Rekao je da će ga staviti u komu i da će ga spojiti na aparat za disanje te da će operacijom skinuti njegovu kožu i umotati ga u poseban materijal dok mu koža ponovno ne naraste. Rekla sam Zacharyju da ga volim i da će sve biti u redu, poljubila sam ga i onda sam morala izaći van.“ 

Osip na tijelu sina
Foto: Facebook

VIDI OVO: Osip opasan po život: Dječak završio u bolnici zbog poljupca

Završio je u komi, na aparatima

Nakon nekoliko sati majka je došla u sobu svog sina. On je bio u komi, na aparatima i potpuno zavijen. Čak nije ni sam disao. 

„Slomila sam se. Bila sam preplavljena i nisam mogla vjerovati da se to događa“, napisala je. 

Tada joj je liječnik rekao da ne zna hoće li njezin sin preživjeti, a to ju je dodatno slomilo. 

Nakon dva dana u bolnici roditelji su otišli u hotel. Majka je u svojoj sobi pronašla Bibliju koja je bila otvorena na Evanđelje po Ivanu 9. Bila je riječ o priči o tome kako je Isus izliječio slijepca tako što mu je na oči stavio blato i rekao mu da ide u Siloam i opere se nakon čega je slijepac progledao. 

„Tada sam primila nadu. Znala sam da mi Gospodin govori da Mu trebam vjerovati i da će nas On izbaciti, a to je i učinio. Zacharyjevo tijelo je bilo 90% prekriveno alergijskom reakcijom. Ujedno mu je infekcija došla do pluća. Bio je jako bolestan, ali nakon mjesec dana je i dalje bio živ, budan te je polako zacjeljivao. Gospodin je položio ruke na njega i izliječio ga kao i onog slijepca.

Foto: Facebook

Bog je noćnu moru pretvorio u blagoslov

Zachary nam je rekao da nije spavao dok je bio u komi i da ga je snažni anđeo Samson držao u rukama te da je vidio svoju baku koja je preminula. Rekao je da joj je ležao u krilu, a ona ga je češkala po leđima. Ako to nije Božje djelo, onda ne znam što je. Jako smo blagoslovljeni i uvijek ću biti zahvalna. Znam da je ovo duga objava, ali sam morala to objasniti.“ 

Majka je dodala: „Znam da mislimo da se nama to ne može dogoditi, ali može. Nikada ne znate u kakvoj ćete se situaciji naći. No, bez obzira na situaciju, predajte ju Bogu. On je moćan i vjeran i bit će uz vas. Nadam se da ove slike nikome ne smetaju (…) no ne mogu ne pokazati Božje djelo. On je našu najgoru noćnu mogu pretvorio u naš najveći blagoslov. Ne samo da je Zachary zacijelio nego nije imao nikakvih dugoročnih posljedica od bolesti. Upoznali smo mnoge osobe koje su prošle istu bolest i vidjeli smo s kakvim se posljedicama muče. Slama mi srce kada vidim kako se muče, a ujedno vidimo koliko smo mi blagoslovljeni jer naš Zachary nije imao takvih problema. Nikada ne uzimajte zdravlje vaše djece zdravo za gotovo. Naš je Zachary SJS ratnik i jako smo zahvalni na njemu.“ 

Majka je dodatno objavila zahvalu za divne komentare te je rekla da su iznimno zahvalni liječnicima i svima koji su im pomogli te da će uvijek imati posebno mjesto u njihovom srcu. 

Majka je također uputila čitatelje na Internet stranice za osobe sa SJS-om s ciljem osvješćivanja ljudi o bolesti koja ne pogađa mnoge, a može se činiti kao obična alergija.