Dječak je dobio osip opasan po život nakon što ga je poljubila osoba s herpesom (groznicom). Sada majka šalje upozorenje svim roditeljima. 

Bebe su najdraža bića na zemlji te im zbog toga u svakoj prilici želimo pružiti zagrljaj ili ih jednostavno poljubiti kad ih vidimo. Iako je to dobra želja s naše strane, djeca se mogu razboljeti.

Problem je u tome što su bebe nježne i vrlo osjetljive, a ponekad naše ponašanje može utjecati na njih bez da mi to znamo.

Jedna mama iz Grimsbyja, Sjeverni Lincolnshire, podijelila je na društvenim mrežama svoj problem nakon što je njezin jednogodišnji sin zbog jednog bezazlenog poljupca završio u bolnici. Dječak je dobio osip opasan po život.

Prema pisanju majke Demi Boswell, njezin je mali sin Cohen završio s opasnim osipom nakon što ga je poljubila osoba s herpesom. Cohenov imunološki sustav bio je previše slab kako bi se borio protiv virusa tako da je osip prekrio cijelo njegovo tijelo.

VIDI OVO: Beba ima najslađu reakciju na tatine poljupce – izraz lica sve govori

Nemojte ljubiti bebe ako imate herpes

Boswell želi da svi znaju kako herpes može biti vrlo opasan, a moli ljude s herpesom (groznicom) da se sudržavaju od ljubljenja djece.

Dječak završio u bolnici zbog poljupca
Foto: Facebook

Boswell se nada da nijedno drugo dijete nikada ne bi trebalo proći kroz ono što je prošao njezin sin. Hvala Bogu, Cohen se oporavio od virusa.

Napisala je: “Ljudi možda ne žele vidjeti te fotografije, ali mislim da ih je važno pokazati.”

Na objavljenim fotografijama možete vidjeti što je Cohen prošao zbog jednog malog poljupca.

Stručnjaci upozoravaju da u bebinoj prisutnosti trebamo voditi računa o osobnoj higijeni – često prati ruke, te ih izbjegavati ljubiti ako smo prehlađeni ili ako već imamo herpes. To upozorenje se odnosi na roditelje i na druge članove obitelji i prijatelje koji žele poljubiti bebu.

Bebe imaju slab imunološki sustav i vjerojatno će pokupiti bolesti kojima su izložene.