NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMlada majka je pronašla mrtvog muža, a pismo koje joj je napisao...

Mlada majka je pronašla mrtvog muža, a pismo koje joj je napisao ju je potpuno slomilo

Mlada majka je pronašla mrtvog muža, a oproštajno pismo u kojem joj je napisao što treba učiniti nakon njegove smrti ju je potpuno slomilo.

Emma Picton-Jones (27) je bila potpuno slomljena kada je pročitala posljednje pismo svog muža, pronađeno pored njegovog tijela u kući njegovog djetinjstva. Emmin muž Dan, koji se bavio poljoprivredom se godinama borio s depresijom.

– Meni ne možeš pomoći, ali možeš pomoći nekom drugom – napisao je on u oproštajnom pismu.

– Čvrsto sam odlučila da ću to učiniti – izjavila je za lokalne novine.

Strive to Thrive Emma Picton Jones

Mental health awareness week may be over, but that doesn't mean issues can't still be discussed. In case you missed it, here's our video of Emma Picton-Jones talking about the great work the @thedpjfoundation does all year #FarmersStriveToThrive #Sponsored

Objavljuje Farmers Guardian u Srijeda, 3. lipnja 2020.

Njihova veza je bila burna, ali je Danovo stanje bilo sve gore kako je vrijeme prolazilo. On se prvi put obratio liječniku zbog svojih problema kada je imao 21 godinu, još prije nego što je upoznao Emmu.

Njih dvoje su se upoznali na ragbi turniru, razmijenili su brojeve, i to je bio početak veze, koja je okrunjena brakom i djecom – Mali i Trystanom.

VIDI OVO: 4 duhovna načina kako nadvladati depresiju i anskioznost

Dan je imao problema s anksioznošću i depresijom već godinama, ali u lipnju 2016. godine više nije mogao da izdrži, sjeo je u auto, i zaputio se prema kući u kojoj je živio kada je bio mali.

Emma je naslutila što se događa, i pojurila je za Danom u Pembrokeshire, kada je ispred kuće njegovih roditelja zatekla dva policijska automobila.

Odmah je znala što se dogodilo.

Užasan događaj pred kojim bi mnogi poklekli je za Emu značio početak borbe za dobrobit drugih, baš kako je njezin suprug tražio od nje.

Pokrenula je humanitarnu fondaciju koja se bavi mentalnim zdravljem, a posebno je posvećena poljoprivrednicima. S donacijama i prilozima sa sahrane otvoren je račun u banci s 8000 funti.

VIDI OVO: : IZLAZ: Poziv na samoubojstvo (FILM)

Cilj je da se među poljoprivrednicima pokrene diskusija o mentalnom zdravlju, budući da su oni skloniji samoubojstvU nego ostatak populacije. Frapantni podaci ukazuju da jedan poljoprivrednik tjedno izvrši samoubojstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Fondacija je nazvana po njenom pokojnom mužu: “Dan Picton-Jones fondacija za mentalnu pomoć seoskim domaćinstvima”.

Ako bolujete od depresije ili poznajete nekoga kome je potrebna pomoć, na ovom linku možete pročitati korisne tekstove!