Mladić je saznao da ima tešku bolest – prije nego umre, odlučio je pokazati što je prava ljubav

Mladić je saznao da ima tešku bolest, rak koji mu se proširio, pa je odlučio pokazati značenje prave ljubavi.

Muškarac, koji se nosio sa smrtonosnom bolesti, je dao pravo značenje riječima: „Da, u zdravlju i bolesti.“ 

Sergio Soto oženio je svoju djevojku iz srednje škole. Ako ova priča nije primjer prave ljubavi, onda ne znamo što jest! 

Mladenka Isabella Cristobal rekla je da ima samo nekoliko tjedana s njim, ali da ih to nije spriječilo da izjave svoju ljubav pred obitelji i prijateljima. 

Saznao je da ima rak

Par se upoznao u srednjoj školi. Bila je to ljubav na prvi pogled te su od tada bili nerazdvojni. Upoznali su se sa samo 15 godina na zabavi, a malo kasnije te godine Sergio se počeo osjećati umorno i loše. Uskoro je saznao da ima rak. 

Zajedno su prošli kroz srednju školu i njegovo liječenje. Takva situacija je jako teška i stresna. Još je teže biti tinejdžer i boriti se s teškom bolešću. Većinu vremena veze pucaju u takvim situacijama, no, Bog je ovom paru dao snagu, podršku i izdržljivost te je njihova ljubav postala još jača. 

„Nisam vidjela bolesnu osobu, vidjela sam pozitivnog muškarca koji je koračao naprijed unatoč boli, unatoč raku. On je promijenio moju perspektivu na život“, Isabella je rekla. 

Ne samo da je par pokazao što znači nekoga istinski voljeti, nego je njihova veza otkrila što znači biti strpljiv, otkrila je koliko ljubav štiti, koliko vjeruje, koliko se nada i koliko Božja ljubav čuva. 

Par je ponosno rekao “da”

Kada je par saznao da se Sergijev rak proširio i da mu nije ostalo dugo vremena za život oni su se bili spremali za vjenčanje. Unatoč tome što su mnogi bili nesigurni u vezi njihovog braka, par je ponosno rekao „da“. 

Sergio i Isabella su željeli da svijet vidi da ljubav ne staje zbog borbe s bolešću te su željeli pokazati svijetu kako istinski voljeti i poštovati svog partnera. 

„Željeli smo imati vjenčanje jer je to bio prvi puta da su se naše obitelji i prijatelji sastali da proslave našu ljubav i naš zajednički život“, rekla je Isabella. 

Dragocjeni dar ljubavi

Par je stupio u brak 7.9. Iako sat otkucava dane do trenutka kada Sergio prijeđe iz Isabellinih u Isusove ruke, ona kaže da ni za čim ne žali. Kada je njihova priča objavljena na internetu, jedna je osoba komentirala: „Teško je prihvatiti smrt. No molim se za čudo i da mu bude mnogo bolje.“ 

I mi se za to pomolimo. Molimo se moćnom Bogu koji čini čuda. Čak i ako Bog ne izliječi Sergija na ovoj strani, onda se pomolimo da nas njihova priča uvijek podsjeća na dragocjeni dar ljubavi. 

„Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje“ (1. Korinćanima 13,4-8). 

NAJNOVIJE!