zaljubljenost prava ljubav razlika
Foto: Pexels

Po čemu možete prepoznati pravu ljubav? Ovo su njene karakteristike!

 1. Ljubav sporo gubi strpljenje. Ne pokazuje razdražljivost, ne odražava ljutnju ili zapaljujući temperament. U potpunosti je prihvatila karakter voljene osobe.
 1. Ljubav traži način da bude konstruktivna. Ljubav je aktivno kreativna. U mogućnosti je prepoznati potrebe. Otkriva uspješne metode kako da doprinese poboljšanju života druge osobe.
 1. Ljubav nije sebična. Ljubav ne drži ekskluzivnu kontrolu pri kojoj bi onaj drugi imao malo ili nimalo slobode kako bi se ispunio odvojen od voljene osobe.
 1. Ljubav ne teži da impresionira. Ljubav ne teži tome da ostavi utisak ili stvori određeni imidž, a za osobne potrebe.
 1. Ljubav ne njeguje napuhane ideje o svojoj važnosti. Nije egocentrična. Ima mogućnost mijenjati i prihvaća promjene. Fleksibilna je. Ne dopušta, niti očekuje da se život okreće oko nje.
 1. Ljubav ima dobre manire. Poštuje druge, što za rezultat ima cijeli niz na Krista centriranih standarda. Diskretna je. Zna što odgovara i kad.
 1. Ljubav ne iskorištava. Nisu joj primarni osobni apetiti ili društveni status, već pokazuje brigu za potrebe onoga koga voli, uključujući obitelj i prijatelje.
 1. Ljubav nije lako uvredljiva. Nije hipersenzitivna, niti se lako može povrijediti. Ne uzima sve osobno. Ne uključuje se emocionalno u davanje osobnih mišljenja, na način da odbijanje ideja u stvari znači odbijanje onoga tko ih daje.
 1. Ljubav nije zlopamtilo. Ne preispituje greške koje su već oproštene. Ne zadržava se na prošlim grijesima. Kad god je moguće uništava dokaze grešaka prošlosti.
 1. Ljubav ne zuri u zlobu drugih ljudi. Ne uspoređuje se s drugima radi samoopravdanja. Ne koristi grijehe drugih za opravdavanje osobne slabosti.
 1. Ljubav se raduje sa svim pobožnim ljudima kada istina prevlada. Ljubav boravi u aktivnom zajedništvu posvećenih kršćana. Ona je zauzeta duhovnim ciljevima.
 1. Ljubav nema ograničenja u svojoj popustljivosti. Ljubav ima sposobnost živjeti s nedosljednostima drugih. Ima suosjećanja za probleme drugih.
 1. Nema kraja povjerenju koje ima Ljubav. Ljubav vjeruje u voljenu osobu i u njenu vrijednost, bez pitanja. Ona nema razloga sumnjati u integritet voljene osobe.
 1. Pouzdanje ljubavi ne blijedi. Ljubav nije hirovita. Ona daje savršeni mir i uvjerenje da je Bog primarno taj koji pomaže da upoznamo pravog partnera u pravo vrijeme.
 1. Ljubav je neograničeno izdržljiva. Ljubav je sposobna nadživjeti bilo što. Uvijek je sposobna izdržati sve prepreke te voljeti i onda kad ljubav nije uzvraćena.

PROČITAJTE JOŠ: