Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg

Ljudi su spremni podnijeti najveće žrtve kada je život člana obitelji u opasnosti.

Dalton Igley je prije četiri godine otkrio probleme s krvnim tlakom. Bio je zaposlen u kompaniji koja se bavi odvoženjem smeća. Na liječničkom pregledu otkriveno je da pati od zastoja rada bubrega, a bolest je bila u odmakloj fazi.

Bratu blizancu su slučajno otkriveni problemi s bubrezima

Danas Dalton ima 29 godina i osjeća se sjajno. Ipak, teško bi ozdravio da nije bilo njegovog brata. U kritičnom periodu života dobio je upalu bubrega, što je bio uzrok prestanka rada organa.

VIDI OVO: Ravnateljica donirala bubreg ocu svog učenika, poslušala je Boga

– Prebacili su me u bolnicu, jer su liječnici sumnjali na moždani udar. Saznao sam da imam problema s bubrezima. Bio sam u čudu, jer sam se do tada osjećao sasvim dobro. Nisam vjerovao da mi je život ugrožen, bilo mi je samo 26 godina – navodi Dalton.

Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg 1

Liječnici su mu rekli da mora na transplantaciju

Daltonovi bubrezi su u travnju 2017. godine prestali s radom i tada je prvi put otišao na dijalizu. Stanje se pogoršalo u siječnju 2018. godine, kada je dobio upalu pluća. Napustio je težak fizički posao, a liječnici su rekli da mora na transplantaciju.

Tada se, hvala Bogu, pojavio njegov brat James. Nije oklijevao da mu pomogne i odmah je bratu blizancu ponudio svoj bubreg za presađivanje.

Brat je morao smršaviti oko 30 kilograma kako bi bio spreman za operaciju

– Nisam tražio od Jamesa da donira organ. Jednostavno je htio pomoći – kaže Dalton.
Nije sve bilo idealno. James je imao višak kilograma, a glavni uvjet za transplantaciju bio je smanjenje tjelesne mase. Morao je smršaviti oko 30 kilograma, kako bi bio spreman za operaciju.

VIDI OVO: 10 simptoma da vam bubrezi ne rade dobro

– Moj život se promijenio iz korijena. Želio sam pomoći bolesnom bratu, pa sam doživio potpunu preobrazbu – kaže mladić iz Oklahome.

Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg 2

Transplantacija je uspješno napravljena

Zdrave navike postale su njegova svakodnevica. Spavao je duže, vodio računa o prehrani i počeo je redovno vježbati. Transplantacija je uspješno napravljena, a Daltonu nakon operacije nisu bili potrebni lijekovi koji sprječavaju odbacivanje organa. Još uvijek se nije vratio na posao, ali nada se da će uskoro.

James nije sumnjao u uspjeh operativnog zahvata.

– To je bila prilika da učinim nešto dobro za bližnjeg svog, osobu s kojom sam odrastao. Učinio sam ono što bi svatko na mom mjestu i ne postoji ništa ljepše od spoznaje da sam bratu produžio život – kaže James.

NAJNOVIJE!