Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg

Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg

Ljudi su spremni podnijeti najveće žrtve kada je život člana obitelji u opasnosti.

Dalton Igley je prije četiri godine otkrio probleme s krvnim tlakom. Bio je zaposlen u kompaniji koja se bavi odvoženjem smeća. Na liječničkom pregledu otkriveno je da pati od zastoja rada bubrega, a bolest je bila u odmakloj fazi.

Bratu blizancu su slučajno otkriveni problemi s bubrezima

Danas Dalton ima 29 godina i osjeća se sjajno. Ipak, teško bi ozdravio da nije bilo njegovog brata. U kritičnom periodu života dobio je upalu bubrega, što je bio uzrok prestanka rada organa.

VIDI OVO: Ravnateljica donirala bubreg ocu svog učenika, poslušala je Boga

– Prebacili su me u bolnicu, jer su liječnici sumnjali na moždani udar. Saznao sam da imam problema s bubrezima. Bio sam u čudu, jer sam se do tada osjećao sasvim dobro. Nisam vjerovao da mi je život ugrožen, bilo mi je samo 26 godina – navodi Dalton.

Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg 1

Liječnici su mu rekli da mora na transplantaciju

Daltonovi bubrezi su u travnju 2017. godine prestali s radom i tada je prvi put otišao na dijalizu. Stanje se pogoršalo u siječnju 2018. godine, kada je dobio upalu pluća. Napustio je težak fizički posao, a liječnici su rekli da mora na transplantaciju.

Tada se, hvala Bogu, pojavio njegov brat James. Nije oklijevao da mu pomogne i odmah je bratu blizancu ponudio svoj bubreg za presađivanje.

Brat je morao smršaviti oko 30 kilograma kako bi bio spreman za operaciju

– Nisam tražio od Jamesa da donira organ. Jednostavno je htio pomoći – kaže Dalton.
Nije sve bilo idealno. James je imao višak kilograma, a glavni uvjet za transplantaciju bio je smanjenje tjelesne mase. Morao je smršaviti oko 30 kilograma, kako bi bio spreman za operaciju.

VIDI OVO: 10 simptoma da vam bubrezi ne rade dobro

– Moj život se promijenio iz korijena. Želio sam pomoći bolesnom bratu, pa sam doživio potpunu preobrazbu – kaže mladić iz Oklahome.

Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg 2

Transplantacija je uspješno napravljena

Zdrave navike postale su njegova svakodnevica. Spavao je duže, vodio računa o prehrani i počeo je redovno vježbati. Transplantacija je uspješno napravljena, a Daltonu nakon operacije nisu bili potrebni lijekovi koji sprječavaju odbacivanje organa. Još uvijek se nije vratio na posao, ali nada se da će uskoro.

James nije sumnjao u uspjeh operativnog zahvata.

– To je bila prilika da učinim nešto dobro za bližnjeg svog, osobu s kojom sam odrastao. Učinio sam ono što bi svatko na mom mjestu i ne postoji ništa ljepše od spoznaje da sam bratu produžio život – kaže James.

NAJNOVIJI ČLANCI