Ravnateljica donirala bubreg ocu svog učenika

Sarah Schecter, ravnateljica Oakridge škole, uči svoje učenike dobroti te je odlučila svoja uvjerenja pokazati primjerom kada je saznala da jedan od roditelja njezinih učenika treba bubreg.

2018. godine je supruga Natea Jonesa, Amenze, rekla Sarah da njezin muž ima problema s vidom što je dovelo do još gorih problema te mu je dijagnosticiran renalni sindrom. 

„Zvučalo je jako loše”, rekla je Sarah, „Nisam ga zapravo poznavala; nisam ga viđala koliko ona, ali sam mislila da je čudno da nekome tako brzo otkaže bubreg”. 

46-godišnji otac trebao je na dijalizu ili mu je trebao novi bubreg. 

Sarah je rekla da je osjetila da joj je Bog rekao da mu pomogne iako se pokušavala odgovoriti od toga. 

Ravnateljica je osjećala Božji poziv da donira svoj bubreg

„Znam da ovo zvuči čudno jer nisam tip osobe koja inače čuje Božji glas, ali sam se osjećala pozvanom da mu dam svoj bubreg”, rekla je Sarah, „Nisam to željela; nije to bilo na mom popisu stvari koje trebam napraviti. Tako da sam mislila da će mu možda netko drugi dati bubreg i da će sve biti u redu… No, shvatila sam da ta osoba trebam biti ja”. 

VIDI OVO: Liječnike iznenadilo otkriće u pastoru koji je odlučio donirati svoj bubreg

Sarah je razgovarala s Nateovom obitelji nadajući se da će ju pokušati odgovoriti, no oni su ju počeli ohrabrivati, a testiranje je pokazalo da je njezin bubreg savršen za Natea. 

„Na neki način, zašto moj bubreg ne bi bio, budući da mi je Bog to stavio na srce, savršen za Natea?, rekla je Sarah, „No bio je tu dio mene koji se nadao da nećemo biti kompatibilni tako da i dalje mogu dobiti pohvalu da sam nešto dobro učinila, ali ne bih to morala zaista učiniti”. 

Operacija je trajala tri sata

Operacija je zakazana za siječanj ove godine. Sarah je bila jako nervozna dok ju članovi njezine crkve nisu obasuli molitvama. Tada se je smirila i postala spokojna. 

VIDI OVO: Žena donirala bubreg bivšem mužu od kojeg se razvela prije 20 godina

Operacija je trajala tri sata i bila je potpuni uspjeh za oboje. Nate i Sarah su se vidjeli nakon operacije te su podijelili srčani zagrljaj i mnogo blagoslova. Nate je blagoslovio Sarah, a ona mu je rekla: „Trebaš ti nešto važno učiniti. Bog će ti to dati. Sada imaš dobar bubreg, samo nastaviti raditi ono što moraš”. 

Kasnije je dodala: „Istina je, ja sam obična osoba. Poslušala sam Boga taj jedan put i nisam posustala. Samo želim da sam Ga i prije više slušala. Tko zna na koju bi me fantastičnu avanturu odveo”.