Mladić je živ zahvaljujući anđelu čuvaru

Svi mi imamo svog anđela čuvara koji pazi na nas. Mladi Nathan Wolski je sada živ zahvaljujući svojem anđelu čuvaru – osobi koja se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme. 

Nathan Wolski je bio na San Elijo plaži u San Diegu sa svojom obitelji kada je pao u plitku vodu, udario glavu i ozlijedio vrat. 

19-godišnji Nathan je glavom udario u pijesak zbog čega je potrgao ligamente u vratu i slomio C5 kralježak. 

Rekao je: „Pijesak je nekako propao, a moje su noge nastavile ići dolje s pijeskom dok je moje tijelo išlo prema naprijed. Tijelo mi se nagnulo, a glava počela ići prema dolje dok nije udarila u pijesak u vodi.“ 

Nathan se nije mogao pomaknuti, a voda ga je odvukla daleko od obale i obitelji. 

Medicinska sestra je slučajno bila na plaži

No tada se pojavio njegov anđeo čuvar – Parisa Voigt, medicinska sestra je slučajno bila na plaži sa svojom obitelji. 

Rekla je: „Sjećam se da me je nešto pogodilo, a onda sam osjetila i šok. Pogledala sam okolo, ali bila su tu samo moja dva sina i dva nećaka.“ 

Parisa je ugledala Nathana te je prvo pomislila da traži nešto u vodi jer je plutao licem prema dolje, ali je tada čula povike njegove obitelji. Znala je da nešto nije u redu te je odmah poletjela u vodu. 

„Samo sam bacila mobitel iz džepa i uskočila u vodu. Nisam tamo prije plivala, ali mislim da je bilo dovoljno plitko da dotaknem dno jer sam ga u zadnji tren uhvatila“, rekla je Parisa. 

Nathan Wolski sa ženom koja mu je spasila život

Njezina brza intervencija spasila je Nathanov život. 

VIDI OVO: ”Anđeo čuvar” spasio mladića iz zapaljenog automobila

„Kretao se je prilično brzo, uspjela sam ga uhvatiti za ramena i brzo ga okrenuti. Kao što radim sa svojom djecom na satima plivanja, kako bi osoba što brže udahnula. Nije kašljao. Nije pročistio grlo. Samo je duboko udahnuo i rekao: ‘Hvala.’“ 

Parisa je dodala: „Nisam znala što se događa, ali se činilo da se ne može pomaknuti. Mislila sam da će mu biti dobro ako ga samo uspijem izvući iz vode. Nisam ga htjela previše pomicati jer nisam bila sigurna što se događa.“ 

Mladić je morao na respirator

Uskoro je stigla i hitna pomoć. Nathan je imao nekoliko slomljenih kostiju i probleme s plućima te je morao biti priključen na respirator. 

Uz pomoć zajednice Nathanova je obitelj skupila novac za njegovo liječenje. Nakon oporavka je počeo ponovno hodati te je i osobno zahvalio Parisi. 

„Mi smo sada obitelj“, rekla je Parisa za Nathana i njegovu majku, Gretchen. 

Gretchen je dodala: „Ona zna kako ju zovem. Ona je Nathanov anđeo.“