NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiMladu kršćanku oteli i prisilili da se uda za muslimana

Mladu kršćanku oteli i prisilili da se uda za muslimana

24-godišnju kršćanku iz Pakistana oteo je muslimanski muškarac te ju prisilio da se preobrati na islam i uda za njega.

Prema pisanju portala Christian Today, Maryam Mushtaq se vraćala s fakulteta u društvu svog 11-godišnjeg brata, Romaila, kada su je iznenada napala dva maskirana muškarca te ju odvukli u vozilo.

Maryamana majka, Mussarat, je o otmici kćerke obavijestila lokalnu policijsku postaju, no ništa nisu poduzeli kako bi je spasili.

Umjesto spašavanja kćerke, policija je izvijestila majku kako je kćer oteta, no složila se obratiti na islam te vjenčati s jednim od muslimanskih muškaraca.

Majka tvrdi da je riječ o lažnim tvrdnjama. “Maryam je poput nas svaki tjedan odlazila u crkvu te nema šanse da odustane od svog života i spasenja kako bi se udala za muslimana. Isus je oduvijek bio središte njezinog života.”, izjavila je za British Pakistani Christian Association (BPCA).

Nepravedno postupanje pakistanskih dužnosnika prema kršćanima je česta pojava. Ročište će se održati u vezi Maryaminog slučaju, no u pravedni ishod gotovo da nitko ne vjeruje.

Mladoj kršćanki koja se suočila s neviđenim nasiljem, neka Bog podari slobodu u želji da postane učiteljica, koja će svojim učenicima moći predavati o ljubavi i nadu na mjestu na kojem vlada toliko nasilje.