Mobitel na WC-u je postao uobičajena navika mnogima dok obavljaju nuždu. Postoje opasnosti koje mogu ozbiljno narušiti naše zdravlje. 

Mnogi od nas ovisni su o mobitelima i iako znamo da je pretjerano korištenje mobitela štetno, postoje trenutci kada oni zaista ne bi trebali biti uz nas. Jedan od tih trenutaka je odlazak na WC.

Mnogi tada nose svoje mobitele kako bi odgovarali na poruke ili samo gledali objave na društvenim mrežama, no ta praksa nije samo štetna za zdravlje našeg tijela, nego i za naš um. 

Mobitelu nije mjesto na WC-u, niti na toaletu, piše Brightside. Donosimo nekoliko razloga zašto trebamo prestati koristiti mobitele na toaletu:

Može doći do širenja opasnih bakterija

Nedavno je istraživanje pokazalo da su mobiteli prljaviji od samog toaleta što je prilično uznemiravajuće. 

Mobiteli mogu biti prekriveni bakterijom E. coli koja je povezana s probavnim problemima kao što je trovanje hranom. Ujedno, to je samo jedna od bakterija koje možete pokupiti na WC-u i prenijeti na svoj mobitel. 

Može doći do povećane mogućnosti pojave hemoroida

Razlog je taj što sjedenjem na toaletu gornji dio tijela pritišće organe koji se nalaze iznad toaleta. 

Iako je potrebno još istraživanja kako bi ova tvrdnja bila potvrđena, ostaje činjenica da se broj osoba koje pate od hemoroida povećao od uvođenja pametnih telefona. 

VIDI OVO: Spavate li s mobitelom pored glave? Niste ni svjesni opasnosti!

Mobitel na WC-u može smanjiti sposobnost razmišljanja

Mobiteli ometaju našu koncentraciju i razmišljanje, ograničavaju našu mogućnost rješavanja problema čak i kada ih ne koristimo. 

Zbog toga je za naš um jako važno provođenje vremena bez mobitela u blizini kako bi imali vremena za koncentraciju i razmišljanje. To znači da zaista ne bi trebali nositi mobitele u toalet. 

Mobitel na WC-u može uzrokovati probleme sa zdjelicom

Provođenje više vremena nego je potrebno na toaletu dok gledamo u mobitele može naštetiti našim mišićima. Organi kao što su crijeva i mjehur se mogu pomaknuti jer mišići zdjelice nisu dovoljno jaki da ih drže na mjestu kada sjedimo na toaletu nagnuti nad mobitelima. 

Dolazi do povećane ovisnosti o mobitelu

Iako nas mobiteli povezuju sa svijetom kao ništa drugo, oni su i velik izvor ovisnosti. Zapravo, 1 od 10 mladih osoba bi radije izgubila prst nego mobitel. To očito nije dobar znak jer pokazuje da smo se počeli otuđivati od svijeta oko sebe.