Molite se, da ne padnete u napast
Foto: Unsplash

»…i ne uvedi nas u napast«. Luka 11,4

Što želimo i govorimo u molitvi treba činiti i u djelu. Zato izbjegavajmo iskušenja i nastojmo hodati tako pažljivo stazom poslušnosti kako ne bi izazivali sotonu da nas ne kuša. Ne tražimo lava, mogli bismo skupo platiti svoju hrabrost. Taj lav može prijeći na našu stazu, skočiti na nas, ali ne trebamo ga sami loviti. Onaj koji se s njim suočio, iako je tog dana pobijedio, priznaje kako  je to oštar borac.

Naš Spasitelj, koji je iskusio što znači kušnja, vrlo ozbiljno upozorava svoje učenike: »Molite se, da ne padnete u napast!«. Ma šta činili, bit ćemo kušani i zato molimo: »Izbavi nas od zla«.

VIDI OVO: 5 molitvi protiv sotonskih napasti

Božji jedinorođeni Sin je bio bez grijeha, ali ne i bez kušnji. Čovjek je rođen za »nevolje kao iskre od ugljevlja što lete u vis«; kršćanin je rođen kako bi prolazio kroz kušnje. Zato moramo biti stalno budni u borbi protiv sotone, jer on je kao kradljivac koji ne javlja unaprijed svoj napad.

Vjernici, koji su imali iskustva sa sotonom, znaju da će ih on u određeno vrijeme vjerojatno napasti. Tada kršćanin mora biti dvostruko naoružan i oprezan jer će samo tako biti spreman suprostaviti mu se. Bolje je spriječiti nego liječiti!

Moramo biti dobro naoružani kada nas sotona napadne kako bismo na kraju pobijedili. Moli se ovaj dan da ne padneš u napast, a ako te napast kuša, neka te Bog izbavi od zla.

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com