3 stvari za koje treba moliti kada vas život razočara

Za što treba moliti kada nas život razočara? Činjenica je da je život težak i pun nesigurnosti. Živimo u užurbanom svijetu koji se stalno mijenja, ne samo svaki dan nego i svake sekunde.

Postoji mnogo stvari koje nam mogu poremetiti ravnotežu i potresti našu vjeru. Od gubitka posla, teške bolesti ili neočekivanog životnog događaja, ponekad je teško znati kako se moliti i za što moliti u teškoj životnoj situaciji.

Međutim, tri su stvari koje će u svakoj teškoj situaciji pomoći, i za koje tada treba moliti: mudrost, razboritost i ostvarenje Božje volje.

1. Molite za mudrost

„Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.“ (Jakovljeva 1,5)

Kada smo usred oluje i kada moramo donositi teške odluke za koje se čini kao da nema odgovora, mudrost kao da nam bježi iz ruku. Definicija mudrosti kaže da je ona kvaliteta posjedovanja iskustva, znanja i dobrog odlučivanja; kvaliteta bivanja mudrim. Uvijek je mudro prvo pitati Boga za mudrost da bismo donosili dobre odluke. Ne trebamo se oslanjati na naše znanje i razumijevanje.

Prema Izrekama 4,7, mudrost i dobar sud jedno su od najvažnijih stvari koje možemo posjedovati. Isto je tako važno imati mudrosti za razlikovanje Božje mudrosti i šaptaja neprijatelja.

VIDI OVO: Molitva za mudrost

2. Molite za razboritost

„Nauči me razumu i znanju, jer u zapovijedi tvoje vjerujem.“ (Psalam 119,66)

Kada vas život razočara, neprijatelju je vrlo lako ući. Često će govoriti laži i nastojat će vas ohrabriti da donesete pogrešne odluke. Kada ste razočarani u sebe, ili u život općenito, on će pojačavati vaše strahove, nesigurnosti i sumnje. Vrlo je važno moliti se za mogućnost shvaćanja Božjeg glasa, da bi se u Njegovu volju vjerovalo bez sumnje.

Svi mi shvaćamo Njegov glas na različite načine, od toga da Njegov glas čujemo u vlastitoj glavi, do osjećaja iznimnog mira i čvrstoće. Za neke od nas, On govori jasno i razgovijetno. Unatoč tome, molitva za jasnije razumijevanje pomaže vašem duhu da iskorijeni varljivosti koje se nalaze u inače duhovno jasnom odgovoru. S jasnim razumijevanjem dolazi i povjerenje. Ponekad je teško kada ne dobivate odgovor, ili odgovor kojeg ste dobili nije odgovor kojeg ste željeli. Moramo upamtiti da Bog želi (i zna) što je najbolje za nas, u svakoj situaciji.

3. Molite za Božju volju

„Na svemu zahvaljujte; jer je ovo volja Božja u Kristu Isusu od vas.“ (1. Solunjanima 5,18)

Ponekad pretjeramo u nastojanju da stvari ispadnu onako kako mi želimo, ili u planiranju da budu onako kako mi želimo. Često i pretjeramo u brzanju s odlukama i djelovanjem, požurujući stvari jer mi tako želimo. To je dio ljudskosti. Kada shvatite da ovo činite, stanite i pomolite se Bogu tražeći ga da se ostvari Njegova volja. Dajte Mu slavu i čast zato što znate da ste točno tamo gdje vas On želi da bi vas podučio nečemu, ili da vam pomogne u razvoju. Upamtite da Ga u nevoljama uvijek slavite.

Je li vas život i danas obeshrabrio? Je li situacija toliko teška da više ni ne znate što moliti? Nakon čitanja o ove 3 stvari za koje treba moliti, potrudite se da te riječi budu vaš krik.

VIDI OVO: Molitva za Božju volju

Molitva za teške životne trenutke

Dragi Gospodine, sadašnja su vremena za mene vrlo teška, i život me je iznevjerio. Ne znam što učiniti. Molim te da svoju mudrost izliješ na mene. Ne želim se više oslanjati na svoje znanje, jer ono me toliko puta iznevjerilo. Potrebno mi je čuti Tvoj glas. Daj mi razboritosti da čujem Tvoj glas, i samo Tvoj glas. Govori mi na način za kojeg Ti znaš da ću najbolje čuti. Isto se tako moli i za Tvoju volju, Gospodine. Dajem ti slavu i čast u ovoj situaciji u kojoj se nalazim zato što znam da sam točno tamo gdje me Ti želiš. Znam da je ovo da me poučiš nečemu ili da mi pomogneš u mome razvoju. Bez obzira na sve, vjerujem Ti i molim Te da mi pokažeš što je najbolje u ovoj situaciji. Po Kristu Gospodinu našemu, Amen.

Autorica: Carrie Lowrance; Prijevod: Ida U.; Izvor: Godvine.com

NAJNOVIJE!