Molitva Duhu Svetom za pomoć i utjehu
Foto: Pixabay

Duh Sveti je treća osoba Trojstva kojoj također možemo upućivati naše molitve. Ova molitva Duhu Svetom za pomoć i utjehu vam može biti na blagoslov.

Molitva Duhu Svetom

Duše Sveti,

Ti si Bog. Slavim Te jer si svet i zahvaljujem Ti što si prisutan u mom srcu. Hvala Ti što djeluješ u mom životu. Vodio si me k spasenju, obnovio si moj mrtvi duh, te otvorio moje oči da vidim istinu. Hvala Ti.

Pomogni mi da te jasnije vidim – te prepoznam Tvoje kretanje u mom životu. Učini me osjetljivijim na Tebe kako bi Te mogao prisnije slijediti.

VIDI OVO: Moćna molitva za iskazivanje dobrodošlice Duhu Svetome

Znam da sam još uvijek sebičan i sklon pobuni. Molim Te da mi pomogneš kako bi Ti bio poslušan te nastavio prepoznavati Tvoje vodstvo. Trebam Te.

Duše Sveti, molim Te za pomoć i utjehu danas. Tebi su poznate moje borbe, boli i tjeskobe. Hvala Ti što se moliš za mene. Pomogni mi da otpočinem u Tvojoj udobnosti danas.


Pomogni mi da hodam u Tebi, Božji Duše. Neka Tvoji plodovi rastu u mom životu. Ti si onaj koji ih i proizvodi u meni: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost i uzdržljivost. Ne mogu živjeti ovako sam. Trebam Tvoju pomoć. Amen.