Molitva dok iščekujete Božju pomoć

Molitva dok iščekujete Božju pomoć usmjerit će vaša srca i misli na Onoga koji najbolje može riješiti vašu tešku situaciju.

Svi mi sanjamo o savršenom životu udobnosti i mira. Iako nas svaki privremeni odmor od nevolja može navesti na vjerovanje da bismo mogli pronaći trajno izuzeće od njih, naši životi na ovom palom svijetu nikada neće biti bez njih.

Isus je upozorio svoje učenike i sve koji idu njegovim stopama da očekuju kušnje u ovom životu (Ivan 15, 18 — 16, 6). Ono što bi nas trebalo održati usred njih je naša vjera u Boga, znajući da On sve radi za naše dobro i svoju svetu svrhu (Rimljanima 8, 28), i da ćemo imati pobjedu nad njima kroz Božju prisutnost (Psalam 23, 4).

Molitva dok iščekujete Božju pomoć

Možda čekate posao, izlječenje, obnovu prekinute veze ili mudrost da znate kuda dalje. Čekanje svakako može testirati vaše strpljenje. Ali dok čekamo, Bog nas priprema. On nas jača i izgrađuje našu vjeru. Molitva u nastavku vam može biti poticaj.

Bože Svemogući, dolazim pred Tebe sa srcem punim tjeskobe, brige i neizvjesnosti. Noći su duge, dani teški. Umoran sam, iscrpljen i slab. Bože, ja sam nemoćan da znam što nosi budućnost. Ova neizvjesnost koju nosim stvara mi nelagodu i postavlja pitanja koja mi se neprestano motaju po glavi.

Ponekad je čekanje dugo i nestrpljenje me svlada. Oprosti mi i daj mi strpljenja da čekam Tvoje blagoslove za moj život i ne dovodim u pitanje Tvoju moć. Ova teška životna situacija je prilika da Ti još više vjerujem, jer na ljudsku pomoć ne mogu računati. Ti si moja stijena i moje utočište i, ovakav kakav jesam, molim za Tvoj mir i odmor. Neka moje biće iskusi Tvoju moćnu ruku i neka nestanu sve misli “Što ako …”. Ti se brineš za svako Tvoje dijete i radiš stvari za naše krajnje dobro.

PROČITAJTE: Molitva za vlastito ozdravljenje

Tvoj trenutak je uvijek savršen, iako ponekad mislim da se molim za ono što možda ne zaslužujem. Ali Ti si dobar i milostiv Bog i uvijek me blagoslivljaš onim što je najbolje. Hvala što sam se bezbroj puta uvjerio koliko je Tvoja ruka bila moćna u mojim nevoljama.

Bože, dok strpljivo čekam Tvoju pomoć, prebivaj u meni po Duhu Svetom. Neka me On podsjeti na obećanja u Tvojoj Riječi, ali i ukaže gdje se sve trebam mijenjati kako bih bio sličniji Gospodinu Isusu Kristu. Ova teška situacije nije bez svrhe i vjerujem da će biti na blagoslov mome biću. Iako sam ranjiv, bespomoćan i na koljenima, vapijem k Tebi i vjerujem da ćeš mi se smilovati. Amen!