Molitva kada ne razumijemo zašto se nešto događa u životu

Ovo je molitva kada ne razumijemo zašto se nešto događa u našem životu. Neka nam bude poticaj da uvijek vjerujemo Bogu.

Dragi Bože, u ovom trenutku sam u nedoumici. Postoje događaji, situacije i ishodi u mom životu koje jednostavno ne mogu pojmiti. Ima stvari koji me doista zbunjuju, jer se ne odvijaju onako kako sam se nadao. Sve izgleda kao da se snovi ruše, a život neočekivano kreće nizbrdo. Zbunjenost raste, neizvjesnost ostaje, a pitanja se samo množe. Težina nerazumijevanja leži mi na srcu.

Bože, zahvaljujem Ti što ne bježiš od mojih pitanja. Pozivaš me da uvijek nastojim razumjeti život s Tobom. Ali Tvoji putovi nisu moji putovi, a Tvoje su misli beskrajno uzvišenije od mojih. Priznajem, postoje stvari koje ne razumijem i to me nerazumijevanje sprječava da zakoračim dalje u život na koji me pozivaš.

PROČITAJTE: Dragi Bože, zašto se u mom životu ništa ne događa?

Pomozi mi, Bože, da se u ovim trenucima ne oslanjam na vlastiti razum, nego da se obratim Tebi. Moje sumnje su ponekad suptilne, a ponekad žele pokolebati moju vjeru. U ovim trenucima kolebanja, usidri moju dušu u Tvojoj Riječi. Pomozi mi da nađem utjehu u Tvojim obećanjima i da se sjetim koliko si se puta pojavio u mom životu kada sam mislio da nema nade. Podsjeti me da Ti sve kontroliraš, čak i kada ne vidim ili ne razumijem Tvoj plan. Daj mi strpljenja da čekam Tvoje vrijeme i snagu da ostanem postojan, vjerujući da Ti sve radiš za moje dobro.

Jer Ti si velik i činiš čuda. Ti si živi Bog. Nitko se ne može usporediti s Tobom. Ti si učinio da ljudski život nastane iz praha. I samo Ti možeš stvoriti ljepotu iz pepela. Vjerujem da me voliš i da me nikad nećeš ostaviti. Vjerujem da si za mene, a ne protiv mene. Ponekad ne razumijem kako će nešto završiti, ali znam ovo: Tebi je sve moguće. Predajem sve u Tvoje ruke i zahvaljujem Ti na svim dosadašnjim blagoslovima. U Isusovo ime, amen!

NAJNOVIJE!