NaslovnicaDuhovnostBožja obećanja na koja uvijek možemo računati

Božja obećanja na koja uvijek možemo računati

Kada Bog da obećanje, mi na njega uvijek možemo računati. To je dobro obećanje. On drži svoja obećanja. 

Svake godine 5,8 milijardi dolara u darovnim karticama ostaje neiskorišteno. To je prilično dobro za prodavače, ako niste znali. To me i malo podsjeća na Božja obećanja. Vrlo često i njih zaboravimo iskoristiti. 

No, Bog nam je dao mnoga obećanja u Bibliji. Zapravo, 2 Petrova 1,4 ih opisuje „dragocjenim, najvećim obećanjima.“ 

Na primjer, Bog je obećao da nikada nećemo biti sami u životu. Ponekad se osjećate kao da ste posve sami, ali niste sami ako je Isus Krist u vašem srcu. Hebrejima 13,5 nam kaže: „U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.“ 

U Izaiji 41,10, Gospodin kaže: „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“ 

Bog obećava da će nas voditi

Bog ujedno obećava da će nas voditi kroz sve s čime se suočavamo. Možda prolazite kroz teška vremena upravo sada te se pitate hoćete li se ikada izbaviti iz njih. Bog će vas voditi kroz sve to. On će biti s vama svaki korak puta. 

On je rekao: „Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće“ (Izaija 43,2). 

A u Psalmu 23, kojeg su mnogi od nas naučili napamet, David je napisao: „Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom“ (redak 4). 

Svi mi znamo kako je to kada nam netko nešto obeća i onda prekrši to obećanje. No kada Bog da obećanje, mi na njega možemo računati. To je dobro obećanje. On drži svoja obećanja. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org