Božja obećanja na koja možemo računati
Foto: Unsplash

Kada Bog da obećanje, mi na njega uvijek možemo računati. To je dobro obećanje. On drži svoja obećanja. 

Svake godine 5,8 milijardi dolara u darovnim karticama ostaje neiskorišteno. To je prilično dobro za prodavače, ako niste znali. To me i malo podsjeća na Božja obećanja. Vrlo često i njih zaboravimo iskoristiti. 

No, Bog nam je dao mnoga obećanja u Bibliji. Zapravo, 2 Petrova 1,4 ih opisuje „dragocjenim, najvećim obećanjima.“ 

Na primjer, Bog je obećao da nikada nećemo biti sami u životu. Ponekad se osjećate kao da ste posve sami, ali niste sami ako je Isus Krist u vašem srcu. Hebrejima 13,5 nam kaže: „U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.“ 

U Izaiji 41,10, Gospodin kaže: „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“ 

Bog obećava da će nas voditi

Bog ujedno obećava da će nas voditi kroz sve s čime se suočavamo. Možda prolazite kroz teška vremena upravo sada te se pitate hoćete li se ikada izbaviti iz njih. Bog će vas voditi kroz sve to. On će biti s vama svaki korak puta. 

On je rekao: „Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće“ (Izaija 43,2). 

A u Psalmu 23, kojeg su mnogi od nas naučili napamet, David je napisao: „Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom“ (redak 4). 

Svi mi znamo kako je to kada nam netko nešto obeća i onda prekrši to obećanje. No kada Bog da obećanje, mi na njega možemo računati. To je dobro obećanje. On drži svoja obećanja. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org