Molitva na kraju 2023. godine

Za nekoliko sati ćemo se oprostiti od 2023. godine i pozdraviti novu godinu. Ova molitva na kraju godine nadahnut će vas da Bogu zahvalite na svemu.

Vjerujem da svatko može reći da mu je Bog bio milostiv i vjeran tijekom ove godine. Koliko god ona možda bila teška i neki događaji su poremetili vaše planove, svaki dan ste uživali Božju milost. Bog se pobrinuo za vaše osnovne potrebe i uvijek je bio spreman oprostiti vam sve grijehe.

Bog je na djelu u vašem životu. Onaj koji je započeo dobro djelo u vama, dovršit će ga do Dana Isusa Krista (Filipljanima 1, 6). Najbolji završetak godine je s Njim. Odvojite vremena i dođite u Božju prisutnost kako biste Mu zahvalili na svemu što ste primili iz Njegovih ruku tijekom 2023. godine.

Molitva na kraju godine

Nebeski Oče, približavamo se kraju još jedne godine života. Zahvaljujemo Ti što si bio s nama kroz sve dane ove godine. Tvoja ljubav nam je omogućila da je proživimo do kraja, bez obzira što je ova godina bila turbulentna.

Priznajemo da Te možda neke dane nismo osjećali blizu. Ponekad je izgledalo kao da si sakrio svoje lice od nas ili nas zaboravio, ali zahvaljujemo Ti da nije bilo tako. U Tvojoj Riječi su obećanja da nas nikad nećeš napustiti ili ostaviti. I hvala što si stalno bio uz nas. Utješio si naša srca, čuo naše molitve i bezbroj puta priskočio u pomoć. Hvala što nismo oskudijevali. Pobrinuo si se da imamo hranu, odjeću, obuću i krov nad glavom. Hvala i za brojne druge blagoslove.

Oprosti nam, nebeski Oče, kad god smo Te uvrijedili grešnim riječima, mislima ili djelima. Oprosti za svaki neposluh. Oprosti što smo često bili spremni čuti, ali ne i izvršavati Tvoju Riječ. Daj da budemo bolji izvršitelji Tvoje Riječi u narednoj godini.

Oče, daj da u svakom novom danu budemo zagledani u Tvoga Sina i našega Spasitelja Isusa Krista. Želimo poput Njega ljubiti Tebe i svoje bližnje, pa čak i neprijatelje, a mrziti grijeh i sve što nije u skladu s Tvojom Riječi. Neka nas Tvoj Duh ispuni svakoga dana i vodi u posvećenju. Neka obasja svaki mračni kutak našega srca i otkrije nam gdje se još trebamo mijenjati i koja zla djela trebamo odbaciti.

Blagoslovi i naše najmilije, rodbinu i prijatelje. Pomozi da se svatko okrene Tebi i prizna Te za svoga Spasitelja i Gospodina. Pomozi da još mnogi ljudi u narednoj godini uvide da se Tvoj slavni dolazak približava. Neka se odluče pokoriti Tebi i služiti u nastavku života. Imaj milosti i strpljenja s nama. Daj da spremni dočekamo Tvoj dolazak na zemlju. U Isusovo ime, amen!

Molitva na kraju godine

Nebeski Oče, želim Ti zahvaliti na svemu u proteklih 365 dana…

Objavljuje Novizivot.net u Nedjelja, 30. prosinca 2018.

Molitve za druge prigode možete pronaći na ovom linku.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!