Molitva za oslobođenje od ovisnosti

Molitva za oslobođenje od ovisnosti potaknut će vas da vaš problem ovisnosti donesete pred Boga i tražite Njegovu pomoć.

Ovisnost je jaka prisila da učinite nešto što šteti vašem biću. Kada ste ovisni o nečemu, osjećate se prisiljenim baviti se time, iako znate da je to nije dobro za vas. Vaša vas ovisnost dovodi u iskušenje s privremenim dobrim osjećajem, ali vam naposljetku šteti odvodeći vas od jedinog pravog izvora ispunjenja: Boga.

Ne gubite nadu dok se borite s ovisnošću. Bez obzira o čemu ste ovisni, Božja moć da vam pomogne puno je jača od vaše ovisnosti. Evo kako potražiti Božju pomoć da se oslobodite ovisnosti.

3 molitve za oslobođenje od ovisnosti

Kada vas kontrolira ovisnost, može se činiti da nema izlaza. Ali Božja je moć daleko jača od svake ovisnosti. Izaberite jednu od molitvi i molite za pomoć koja vam je potrebna da se oslobodite svoje ovisnosti (može biti neka koja se ne spominje u ovim molitvama).

1. Molitva za oslobođenje od ovisnosti o drogama

Dragi Bože, moja ovisnost o drogama uzima danak i na mom tijelu i na duši. Trebam Tvoju pomoć da se oslobodim svoje navike o drogama. Želim se promijeniti. Ne želim upropaštavati sebe i druge. Trebam Te, Bože, više nego ikad.

Obvezujem se da ću prestati koristiti droge i prihvatiti podršku drugih kojima je stalo do mene i koji mi mogu pomoći da se izliječim – uključujući liječnike, savjetnike, obitelj i prijatelje. Prestat ću unositi štetne kemikalije u svoje tijelo i proći ću kroz apstinenciju, tako da se moje biće može oporaviti. Ali to ne mogu u vlastitoj snazi. Budi uz mene u tom procesu i vodi moj oporavak. Iscijeli moju žudnju za drogom i ispuni mi dušu mirom koji nadilazi žudnju za bilo kojom supstancom. Amen!

2. Molitva za oslobođenje od ovisnosti o alkoholu

Svemogući Bože, privlači me da pijem alkohol, iako znam da mi šteti. Želim biti trijezan, ali i dalje pijem jer sam preplavljen žudnjom za alkoholnim pićima. Boli me koliko je moje pijanstvo naštetilo meni i ljudima koje volim. Zato Te molim da mi pomogneš da se odviknem alkohola – da ga prestanem kupovati u trgovinama, da ga prestanem naručivati ​​u kafićima i da ga prestanem uzimati na društvenim okupljanjima.

2. Molitva za oslobođenje od ovisnosti o alkoholu
Foto: Pexels

PROČITAJTE: Je li kockanje grijeh?

Obvezujem se da ću učiniti sve što je potrebno da se izliječim od alkoholizma. Ako je potrebno, pridružit ću se grupi za podršku, surađivati s medicinskim stručnjacima i savjetnicima, ići na rehabilitaciju ili bilo što drugo što je potrebno za postizanje trijeznosti. Molim Te, uputi me do pravih ljudi i izvora koji će me podržati na mom putu iscjeljenja. Neka Tvoj Duh obnovi moj um da mogu zdravo razmišljati o svemu što me je prije poticalo na alkohol. Izliječi moje osjećaje i daj mi svoj mir, Isuse. Učvrsti moju vjeru da mogu vjerovati u bolju budućnost. Hvala što me nikad nećeš napustiti i što ćeš izvojevati pobjedu za mene. Amen!

3. Molitva za oslobođenje od ovisnosti o kockanju

Milosrdni Bože, molim Te pomozi mi da se oslobodim kockanja. Smatram da sam ovisan o trošenju novca na igre na sreću i priznajem da sam rasipao novac koji si mi povjerio za bolje svrhe. Ne dopusti da padnem u dugove i osramotim sebe i moje najmilije.

Vodi me i do pomoći drugih ljudi, kao što su financijski savjetnici i prijatelji koji će se moliti za mene na mom putu iscjeljenja. Odsad biram gledati u Tebe radije nego u želju da osiguram svoju budućnost. Samo mi Ti možeš pružiti ono što mi treba. Hvala što si mi u svakom trenutku dao sve što mi je potrebno i naučio me da Ti vjerujem. Amen.