Molitva prije odlaska u crkvu
Foto: Pexels

Molitva prije crkve usmjerava naše biće na Boga – Onoga koji je dostojan svake hvale i časti. U tu svrhu se možete nadahnuti primjerom u ovom članku.

Odlazak u crkvu nije poput odlaska u trgovinu, posjeta prijatelju ili zadatka koji treba izvršiti. Iskreni vjernici preko tjedna, a osobito nedjeljom, odlaze u crkvu štovati Boga, moliti se, slušati Njegovu Riječ i blagovati Euharistiju.

Najvažniji razlog zašto Božji narod dolazi u crkvu je taj što je crkva Božja ideja: “Sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati” (Matej 16, 18). Također, crkva je način na koji Bog danas ostvaruje svoje djelo na zemlji.

Treba samo pogledati riječi koje Bog koristi da opiše svoju crkvu, kako bi stekli uvid u to koliko mu je važna: Kristova nevjesta, Božji dom, Kristovo tijelo … Jasno je iz odlomaka, kao što su Hebrejima 10, 25: “ne propuštajmo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan”, da Bog želi da Njegov narod bude aktivno uključen u crkvu.

Molitva prije crkve

Nebeski Oče, ovoga jutra pomozi mi da Te iskreno obožavam. Znaš kako mi misli odlutaju prema nadolazećem tjednu, brigama, mislima o drugima i raznim stvarima. Pomozi mi da odbacim te misli i usredotočim se na Tebe.

Oče, znaš mnoštvo grijeha koje sam počinio tijekom tjedna. Pomozi mi da više mrzim svoj grijeh i rastem u milosti dok razmišljam o tome što je Isus učinio da mi oprosti i oslobodi me vječne kazne za grijehe. Otvori oči mog srca da vidim slavnu nadu koju imamo u Njemu i Tvoju ljubav prema svome narodu. Želim Te iskreno slaviti svakom pjesmom, učiti kroz propovijedanu Riječ i uživati u zajedništvu.

Molitva prije crkve

Oče, nevjesta Tvog Sina često je na lošem glasu. Pa ipak, od muškaraca i žena koji su bili Tvoji neprijatelji, okupljaš zajednicu nanovo rođenih štovatelja iz svakog plemena, jezika i nacije kako bi svijetu i duhovnom carstvu pokazao da smo Tvoj izabrani narod. Cijela će povijest kulminirati vjenčanjem Tvog Sina s Njegovom prekrasnom nevjestom. Bože, pomozi mi da cijenim Tvoju nevjestu i žrtvujem sebe da je izgradim. Pomozi mi da druge stavim ispred sebe i nastojim upotrijebiti duhovne darove koje si mi povjerio. Pokaži mi s kim da razgovaram, gdje da sjednem i kako da ohrabrim druge Tvojom Riječju.

Oče, molim za Tvoju zaštitu od svih sila i vlasti tame koje žele posijati podjele, bijes, zavist, pohlepu i požudu među Tvojim narodom. Drži zle ljude s destruktivnim namjerama i neispravnim doktrinama daleko od nas.

Toliko često tražim utjehu i zemaljsku radost u ovom grešnom svijetu, iako bi moje srce trebalo čeznuti za Isusovim povratkom. Pomozi da Te iskreno slavim i s iskrenim namjerama uvijek odlazim u crkvu. Amen!

PROČITAJTE JOŠ: