Molitva prije odlaska na posao

Molitva prije odlaska na posao
Foto: Unsplash

Dođite Bogu u molitvi prije odlaska na posao. Predajte sve u Njegove moćne ruke i molite da vas vodi kroz ovaj dan.

Dragi Bože, dolazim Ti na početku novog dana i zahvaljujem što si mi ga darovao. Kao što se Tvoja milost obnavlja svakoga dana, tako Te molim da obnoviš moje biće svojom snagom i svrhom.

Bože, oprosti mi jučerašnje pogreške. Dobro znaš moje slabosti i mane i pomozi da i danas ustrajem na Tvome putu boreći se protiv zla koje me želi uništiti. Ispuni me svojim Duhom Svetim. Neka me On uvijek opomene kada pogriješim i preobražava u Isusov lik.

VIDI OVO: Vodi me, Oče, po svome planu

Kada dođem na posao, potakni me na rad, jer znaš koliko su ove kosti umorne. Znaš koliko mi je nekad teško nešto započeti. Moj je um ispunjen kreativnim idejama, ali sve su zbrkane. Neka Tvoj Duh lebdi nad mojim umom kao što je lebdio nad vodama tijekom stvaranja i napravio red iz kaosa. Pomozi da se ne brinem i ne strahujem, nego da vjerujem da ćeš mi danas dati sve što trebam da bih obavio svaki zadatak.

Blagoslovi moje odnose s radnim kolegama ili strankama. Pomozi da budem Tvoje svjetlo i sol zemlji. Neka se plodovi Duha očituju u svemu što govorim i radim. Želim ljubiti, opraštati, pomagati … Kad god imam priliku, želim posvjedočiti svoju vjeru u Tebe i drugima reći što si učinio za nas grešnike. Želim biti Tvoja produžena ruka na zemlji.

VIDI OVO: Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Ne znam što će se danas događati i kako će sve završiti, ali Ti znaš. Zato Ti dajem ovaj dan. Povjeravam se Tebi i tražim da me upotrijebiš onako kako smatraš prikladnim.

Ovaj dan je Tvoj. Moje tijelo je Tvoje. Moj um je Tvoj. Sve što jesam je Tvoje. Želim da danas budeš zadovoljan sa mnom. U Isusovo ime, amen!

Molitve za druge prigode možete pronaći na OVOM LINKU.