molitva za zaposlenje
Foto: Unsplash

Molitva za zaposlenje koju donosimo u ovome članku nadahnut će svaku nezaposlenu osobu da traži sve u skladu s Božjom voljom. 

Tema vezana za financije i posao nam može često zadavati brige iz razloga što ovo dvoje zauzima vrlo važno mjesto u našem svakodnevnom životu. Stres oko toga da nećemo zaraditi dovoljno novca, strah od gubitka posla, ljubomora kada vidimo tuđa postignuća (a znamo da smo radili podjednako puno), iscrpljivanje na potplaćenim, nedovoljno cijenjenim pozicijama na poslu.

U potrazi za poslom …

Ponekad jednostavno poželimo odustati i raditi nešto drugo. U drugim situacijama vam treba nekakav, bilo kakav posao kako biste mogli uzdržavati svoju obitelji i sebe. Ipak, prilike se čine rijetkima.

Bez obzira na to osjećate li se jadno na svom trenutnom poslu ili ste nezaposlena osoba i tražite posao, prva reakcija je pokušaj preuzimanja stvari u svoje ruke. Kada sami pokušamo kontrolirati situaciju, vrlo lako se uznemirimo i počnemo se osjećati depresivno kada vidimo da stvari ne idu onako kako bismo htjeli.

PROČITAJTE: Molitva nezaposlene osobe za posao

Ono što trebamo učiniti jest svu svoju nestrpljivost, žudnju za blagoslovom, želju za time da uzdržavamo svoju obitelj, kao i naše povrede koje se odnose na trenutno radno mjesto staviti pred noge Onoga koji je u kontroli – Isusa, našeg suverenog Spasitelja i Kralja.

Imamo Boga u koga se možemo pouzdati. On je Bog koji želi da mu se obratimo uvijek, pogotovo onda kada nam je najteže. Naš nebeski Otac zna sve što se događa u našim životima, ali ipak želi da Mu se mi osobno obratimo i da Ga potražimo. On želi od nas da Mu vjerujemo da će On bdjeti nad nama bez obzira na to što se događa u našim životima. Molite ovu molitvu za zaposlenje i izgovarajte ove riječi vjere i nade nad svojim životom.

Molitva za zaposlenje

Dragi Bože,

Ti znaš moje potrebe. Znaš da bih htio raditi posao koji ću uživati raditi. Znaš za moju želju za idućim korakom u mojoj karijeri. Molim za Tvoje vodstvo dok budem bio u potrazi za poslom. Daj da se prvo mogu usredotočiti na Tebe te da Tvoje želje i Tvoje planove mogu staviti ispred svojih. Otvori vrata novih prilika koje imaš za mene i opremi me vještinama, znanjem i mudrošću koje će mi trebati dok budem kročio prema naprijed u ovome procesu.

Dok budem uređivao/la svoje životopise i molbe, dok ih budem slao/la kao i dok se budem povezivao/la sa novim tvrtkama i potencijalnim poslodavcima, dok budem išao/la na testiranja i razgovore za posao, daj mi prave riječi i daj mi hrabrost da mogu reći tko sam i koje su moje sposobnosti. Daj mi samopouzdanje koje samo Ti možeš dati i daj mi poniznosti. Vjerujem Ti Bože, moj život je u Tvojim rukama. Pomoći ćeš mi. Hvala Ti za to što si mi blizu na svakome koraku puta i hvala Ti na tome što se uvijek brineš za mene. Neka sve ovo bude Tebi na slavu.

U Tvoje ime, Amen.

Autorica: Liz Kanoy; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

Ostale kršćanske molitva možete pronaći na OVOM LINKU!