Molitva prije rada

Molitva prije rada usmjerit će vaše srce i misli na nebeskog Oca koji je moćan i pun milosti. On je brižan i želi vas čuti.

Bog je od početka vremena odredio da rad bude važan dio života. Od Adamovog radnog mjesta u Edenskom vrtu, do Isusovog radnog mjesta u Izraelu, možemo vidjeti Božji plan za nas da donesemo slavu Njegovom imenu kroz naš rad na mjestu gdje nas je postavio. Kao vjernici, sigurno želimo da naš rad i naše poslovanje dobro predstavljaju Boga.

Molitva prije rada

Bez obzira gdje i što radite, ova molitva će vas nadahnuti da molite za sebe i suradnike na radnom mjestu.

Nebeski Oče, hvala Ti za sve načine na koje me blagoslivljaš. Hvala za posao koji radim i od kojega živim. Pomozi mi da Te danas proslavim kroz moja djela i riječi. Pomozi mi da na svoj rad gledam kao na blagoslov, a ne kao na rutinu koju moram odraditi. Daruj mi volje i snage za najteže aspekte mog posla. 

Kada postane teško, podsjeti me da Ti sve kontroliraš. Kada sam tjeskoban zbog nekih promjena ili rokova, podsjeti me da se Tvoja snaga očituje u mojoj slabosti. Tvoja Riječ kaže da ako nam nedostaje mudrosti, možemo Te zamoliti i dat ćeš nam potrebnu mudrost. Danas tražim mudrost za snalaženje u svakoj izazovnoj situaciji na poslu. Drži moj um čistim i usredotočenim na sve što trebam postići i pomozi mi da prevladam poteškoće i pronađem rješenja. Vodi me putem kojim trebam ići. Ispuni me svojim mirom koji nadilazi svako razumijevanje. Nauči me da budem fleksibilan. Pomozi mi da svaku promjenu vidim kao priliku za razvoj mog karaktera i vještina kojima si me blagoslovio.

PROČITAJTE: Molitva za posao: Ovako molite za blagoslov i uspjeh na poslu

Pomozi mi da pozitivno utječem na živote mojih suradnika. Upotrijebi me da ih ohrabrujem i donesem radost onima s kojima radim. Molim Te da nam doneseš mir usred bilo kakvog sukoba i da budeš blizu svakoga od nas. Znam da si Bog pun ljubavi i milosti, i pomozi da danas budem pun ljubavi i milosti prema svim suradnicima. Daruj mi poniznost i neka budem prvi koji će oprostiti i krenuti naprijed na zdrav način. Ti si me postavio na ovaj posao, među ove ljude. Pomozi mi da vidim druge onako kako ih Ti vidiš – kao vrijedne i dragocjene. Pomozi mi da budem dobar timski igrač s kojim drugi uživaju raditi. Pomozi mi da uložim svaki napor i činim ono što vodi do mira i izgradnje drugih.

Neka me Tvoj Duh vodi u radu i pomogne mi da budem radostan, smiren i kreativan. Nauči me kako uskladiti posao, obitelj, crkveni život i odmor na način koji će povećati Tvoju slavu i omogućiti mi da donesem plod za Tvoje Kraljevstvo.

NAJNOVIJE!