Molitva protiv depresije: 3 molitve za pomoć u depresiji

Molitva protiv depresije je važna jer Bog najbolje može pomoći našoj duši i tijelu. Donosimo tri molitve za pomoć u depresiji.

Mnogi koji se bore s depresijom znaju koliko je to teška bolest. Osjećate kao da se gusta magla nikada neće podići. Kao da ste zarobljeni pod oblakom. Uvijek je zima, a nikad Božić. Depresija je strašna bolest.

Duševna bolest definitivno nije šala. Kad god nastupi, očajnički trebamo Boga. Trebamo Ga da nas čuva i izbavi. Trebamo Ga da nas drži blizu. Trebamo Ga da nam podigne glavu.

Molitva protiv depresije

Moramo se moliti. Ali, kada smo depresivni, puno je teže moliti. Osjećamo se tako nisko da uopće ne znamo što bi molili. Trebamo smjernice. Treba nam pomoć kada je riječ o molitvi za depresiju.

Lijek? Moramo unaprijed znati što moliti, prije nego se nađemo u tami depresije, prije nego što se uvučemo u jamu očaja.

U nastavku su tri molitve protiv depresije koje će vam pomoći da ostanete blizu Bogu kada se nađete u tami.

molitve u depresiji

1. Molitva u depresiji za vjernost Bogu

Oče, ne razumijem zašto prolazim kroz ovu mračnu depresiju. Ne razumijem zašto si dopustio da potonem tako nisko. Priznajem da se često osjećam zbunjeno usred ove tame.

Ali znam da Ti mogu vjerovati. Znam da si dobar, da me voliš i da mi i dalje činiš dobro, čak i kad ja to ne vidim. Znam da si vjeran Bog i da sve što radiš je za moje dobro i Tvoju slavu. Kao što Pavao kaže u Rimljanima 8,28: “Znamo da Bog čini da sve pridonosi dobru onih koji ga ljube; onih koji su odlukom Božjom pozvani.” Ne razumijem kako to može biti za moje dobro, ali vjerujem u Tvoju Riječ. Čvrsto vjerujem da ćeš iskoristiti ovu tamu da me učiniš sličnijim Isusu.

2. Molitva u depresiji za nadu

Gospode, trenutno se osjećam beznadno. Kad pogledam oko sebe, sve mi se čini mračno i tmurno. Kao da u mom životu nema ničeg dobroga. Kao da lutam sumornom pustinjom bez ikakvih oaza. Ne mogu naći ništa što bih mogao zadržati i osjećam se kao da depresija nikad neće završiti.

Osjećam se poput Davida koji je u Psalmu 13, 1 rekao: “Koliko dugo, Gospode? Hoćeš li me zauvijek zaboraviti? Dokle ćeš skrivati lice od mene?” Upravo sada, molim Te, daj mi svoju obilnu nadu.

Zahvaljujem Ti što si Bog svake utjehe i nade. Molim Te, utješi me odmah. Osvježi svojom božanskom prisutnošću i daj mi nadu u skladu s Tvojim obećanjima.

Molitva protiv depresije
Foto: Unsplash

3. Molitva u depresiji za ozdravljenje

Gospode, znam da je depresija i duhovna i fizička nevolja. Molim Te, donesi mi izlječenje. Unesi život u moje tijelo. Molim Te, izliječi sve što me tjera da se stalno osjećam loše.

Isus je izliječio svaku osobu koja ga je pitala, a znam da isti Isus danas sjedi na prijestolju. I tako dolazim do Tvoga prijestolja milosti i molim Te da me po Tvojoj volji iscijeliš. Molim Te da mi još jednom vratiš zdravlje.

Ova depresija otkriva koliko sam ovisan o Tebi. Trebam Te da podigneš mrak koji kao da me uvijek obuhvaća. Ova depresija je podsjetnik da sam bez Tebe slab i nemoćan. Ali isto tako Ti zahvaljujem što daješ snagu onima koji nemaju snage.

Sjećam se stiha iz Izaije 40, 31 koji kaže: “Ali onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, trče i ne sustaju, hode i ne more se.”

Vjerujem da ćeš mi, Gospodine, obnoviti snagu. Ovisim o Tebi i čekam na Tebe. Vjerujem da ćeš me ojačati. Amen!

Zaključak

Dерrеѕіја је tеžаk tеrеt. Рѕаlmіѕt ріšе: “Роvјеrі Јаhvі ѕvu ѕvојu brіgu” (Рѕ 55,22). Коlіkо gоd vаš tеrеt bіо tеžаk, dајtе gа Воgu і рuѕtіtе gа dа ѕе роbrіnе. Vјеruјtе u Nјеgоvu іѕсјеlјuјuću ruku kоја ćе іzlіјеčіtі vаš ѕlоmlјеnо ѕrсе. Prošao sam kroz depresiju (i dalje ponekada prolazim). Воg је ѕрrеmаn і ѕроѕоbаn dа tо učіnі. Nе žеlіtе рrоlаzіtі krоz оvо ѕаmі. Моžеtе bіtі ѕіgurnі dа іmаtе Zаѕtuрnіkа kојі ѕе mоlі zа vаѕ рrеd trоnоm Ѕvеvіšnјеg Воgа! Nеkа vаѕ Воg blаgоѕlоvі dа žіvіtе dоѕtојnо Nјеgоvоg роzіvа!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE