Molitve za bolesne – za utjehu, snagu i ozdravljenje

Molitva za bolesne vam može koristiti ako patite od neke bolesti ili je netko od vaših bližnjih bolestan. Donosimo molitve za bolesne koje vam mogu biti na veliki blagoslov.

Je li vam teško moliti kada vam nije dobro? Kada se osjećamo bespomoćno, naš Gospodin Isus Krist želi da se prilijepimo za Njega. On želi biti naša vrlo prisutna pomoć!

Trebamo se moliti za sebe i za bolesne, znajući da Bog može vratiti zdravlje! On ima moć da nas izliječi, i ima želju da nas utješi i da nam novu nadu. Daje nam odmor kada smo umorni i mir kada smo uznemireni.

Molitve za bolesne koje možete moliti u teškim vremenima

Ako vam je teško moliti se u teškim vremenima, donosimo molitve za bolesne koje vas mogu nadahnuti da svoje misli iznesete Bogu.

1. Molitva u bolesti

Nebeski Oče, kontroliraš sve dijelove moga tijela i znaš kada ne rade najbolje. Bolest me ostavlja pod stresom i sprječava da radim stvari koje želim raditi. Iskren sam, Oče. Ne volim biti bolestan.

Danas dolazim k Tebi tražeći Tvoj dodir. Pomozi mi da budem strpljiv i dopustim da radiš svoj posao. Daruj liječnicima mudrosti i znanja koje im je potrebno. Neka se požrtvovno brinu za sve bolesne, a od Tebe neka budu blagoslovljeni za sav trud.

Ti si moj Iscjelitelj i moj slavni Liječnik. Zahvaljujem na obećanjima iz Tvoje Riječi koja me uvjeravaju u Tvoju prisutnost i Tvoju pomoć. Nauči me što želiš da naučim u ovim neugodnim vremenima. Pomozi da ne uklanjam nelagodu oko sebe i pokaži mi kako biti dobar pacijent dok se oporavljam. U ove dane bolesti, Oče, vjerujem Ti i molim da me ozdraviš. A kada mi povratiš zdravlje, daruj mi mudrosti kako bih se mogao ponašati prema svom tijelu kao prema hramu Tvoga Duha. Željan sam stati na noge služeći Ti do kraja života.

Nebeski Oče, zahvaljujem Ti na dubokoj i bezgraničnoj ljubavi kojom me podupireš na mojoj bolesničkoj postelji. Vjerujem Ti da ćeš me obnoviti i podići. Hvala Ti što si poslao vlastitog Sina kao žrtvu za moj grijeh i bolest. Budući da si Ti za mene, znam da me ništa ne može odvojiti od Tebe. Moja pobjeda je kroz Tvog Sina, Isusa Krista. Amen.

Molitva u bolesti

2. Molitva za ublažavanje boli

Dragi Bože, hvala Ti na ljubavi, milosti i milosrđu. Molim Te da se moje nelagode pretvore u udobnost, moji bolovi u dobitak, moji gubici u dobiti, moje suze u smijeh, a moja tuga u radost.

Tvoja Riječ kaže da si blizu onima koji su skršena srca, a klonule duše spašavaš. Molim Te, budi uz mene i podupiri me svojom moćnom desnicom. Uzdam se, Bože, da ćeš u ovoj agoniji i patnji iskazati svoju milost i ublažiti svoje moje boli. Toliko me iscrpila ova bolest i čeznem za danom kada će joj doći kraj. Bože, ozdravi me u skladu s Tvojom voljom i planom za moj život. Amen!

3. Molitva za utjehu

Nebeski Oče, hvala što me nikada nećeš napustiti. Obećao si da ćeš me paziti i brinuti se za mene. Obećao si vratiti utjehu onima koji pate. Donesi mi mir i ozdravljenje, Oče. Hvala što si uvijek uz mene i što je Tvoje uho spremno čuti svaku moju molitvu. U stanju si učiniti puno obilnije od svega što tražim ili zamislim, u skladu s Tvojom voljom. Proslavi se i kroz moju bolest. U Isusovo ime, amen!

4. Molitva za snagu u bolesti

Gospodine moj, hvala Ti što znaš svaku moju potrebu. Obećao si da ćeš umornima dati snagu i da ćeš okrijepiti one koji Tebi dođu. Molim Te, pomozi mi da se oslanjam na Tebe kada se osjećam slabo, da primim Tvoju pomoć kada osjetim bol i da upoznam Tvoju utjehu usred moje nevolje. Bez obzira na sve, pomozi mi da živim u savršenom skladu s Tobom i proslavljam Te svojim mislima, riječima i djelima. Amen.

Molitva za snagu u bolesti

5. Molitva za bolesnog prijatelja

Bože, budi danas s mojim prijateljem. Njegova ga bolest jako ograničava. Osjeća se nemoćno, Bože, ali Ti si uvijek moćan. Molim Te da mu pružiš utjehu i snagu. Ne postoji ništa preveliko s čim Ti ne možeš izaći na kraj. Molim Te da Tvoja ruka djeluje u životu mog prijatelja i da iscijeliš njegovu bolest. Hvala Ti na Tvojoj silnoj zaštiti. Hvala što si milostiv i uvijek prisutan. Amen.

PROČITAJTE JOŠ: