Molitva na prvu bračnu noć
Foto: Pexels

Molitva na prvu bračnu noć doprinijet će tome da iz svog srca odagnate požudu i iskrenije se predate svom supružniku.

Dobivanje blagoslova od Boga na početku braka nešto je neprocjenjivo. Bog treba biti u središtu svakog braka, dok će molitva pomoći u stvaranju čvrstih temelja za brak. Stvaranje zajedničkog života na vjeri i ljubavi prema Bogu može zbližiti par i dati im priliku da dijele Njegovu ljubav s drugima.

Molitva na prvu bračnu noć

Svemogući Bože, Ti si ustanovio brak za dobrobit i sreću čovječanstva. Bio je to Tvoj plan i samo s Tobom ga možemo ostvariti.

Pomozi da naš brak bude ispunjen ljubavlju jedno prema drugome. Tvoja ljubav uvijek vjeruje, pomozi da uvijek vjerujemo jedno drugom. Tvoja se ljubav uvijek nada, pomozi da budemo ispunjeni nadom koja se nalazi u Tebi. Tvoja ljubav uvijek ustraje, neka naša ljubav izdrži kroz poteškoće života. Tvoja ljubav nikada ne prestaje, neka i naša traje dok nas smrt ne rastavi.

Uči nas, Bože, da su brak dvije ruke koje se spajaju da služe Tebi. Pomozi da najprije tražimo kraljevstvo Tvoje i pravednost, a sve ostalo će nam se dodati.

Sada Te molimo da uživamo u daru tjelesne intimnosti. Tvoja riječ kaže da si Dobri Otac koji nam daje dobre darove. Molimo Te da mudro koristimo ovaj dar kako bi voljeli i blagoslivljali jedno drugo. Tebi, Bože naš, neka je slava i čast za sve. Po Isusu Kristu, Gospodinu našem, amen.

PROČITAJTE: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Pjesma nad pjesmama 8, 6-7

Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob. Žar je njezin žar vatre i plamena Jahvina.
Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti. Da netko daje za ljubav sve što u kući ima, taj bi navukao prezir na sebe.

Tobijina molitva na prvu bračnu noć

»Blagoslovljen da si, Bože naših otaca,
blagoslovljeno sveto i slavno ime tvoje u sve vijeke!
Blagoslivljala te nebesa
i sva tvoja stvorenja u sve vijeke!
Ti si stvorio Adama
i dao mu pomoćnicu Evu:
od njih je proizašao ljudski rod.
Ti si rekao: ‘Nije dobro da čovjek bude sam;
načinimo mu pomoćnicu sličnu njemu.’
Gospode, ne uzimam zbog pohote ovu svoju sestru,
nego po istini.
Smiluj mi se i učini da s njom doživim starost.«
Amen.
Tobija 8, 5-7

Tobija je jedna od knjiga SZ koja spada u deuterokanonske knjige, koje su napisane u razdoblju između Staroga i Novoga zavjeta (međuzavjetno razdoblje). Priznaju ih rimokatolici i pravoslavci.

1. Korinćanima 13, 4-8

Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.