Učinkovita molitva za stres i tjeskobu

Molitva za stres i tjeskobu vam može donijeti mir kada osjećate kao da nosite teret koji vas svakodnevno pritišće.

Osjećate li se kao da robujete stresu? Osjećate li kao da nosite teret koji vas svakodnevno pritišće? Kada se osjećate kao da vas tjeskoba vuče u krivom smjeru i borite se za duševni mir, molitva vam može pomoći da pročistite misli i oslobodite se tereta. Molitva za stres i tjeskobu vam može pomoći.

Prije molitve za stres i tjeskobu uzmite u obzir ova 4 uvjeta:

1. Molite odmah

Nemojte komplicirati oko problema koji je zahvatio vas ili vašeg bližnjeg. Zatražite pomoć od Boga čim se javi problem

2. Molite precizno

Kada svoje brige definiramo kroz točno određene zahtjeve, tada dobivamo bolju sliku o njima i molitva je uspješnija.

3. Molite s drugima i za druge

Kada razmišljamo o problemima drugih ljudi i zatražimo ih za pomoć, naši problemi dobivaju kontekst za rješenje.

4. Molite sa zahvalnošću

Tjeskoba i zahvalnost ne idu ruku pod ruku. Kada navedemo sve za što smo zahvali, naši problemi postaju sve manje snažni.

Molitva za stres i tjeskobu

Gospodine Isuse, stres u mome životu došao je do opasnih razmjera, barem mi se tako čini. Moje tijelo, um i duh bore se za fizičku, mentalnu i duhovnu snagu. Stres me ponekad vreba kao grabežljivac i osjećam kako mi se zabrinutost uvlači u srce. Ponekad su problemi jači od istine koja je u meni. Moje povjerenje u Tebe počne opadati, i počnem se bojati i strahovati.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Pomozi mi da se u takvim trenucima sjetim da pripadam Tebi, i da Ti nisi tvorac straha i tjeskobe, nego ljubavi i mira. Pouči me svojim lekcijama kako da se nosim sa problemima. Tvoja me riječ tješi da si uvijek sa mnom. Ti si Sveti Upravitelj svega i ništa nije skriveno Tvome oku. Dao si mi sredstva i blagoslove da se borim protiv onog što me uznemiruje. Obećao si mi da kada budem pod stresom i kada mi teret postane pretežak da mogu doći k Tebi. Da ćeš mi ti pomoći nositi breme.

Bilo da je tjeskoba rezultat posla, djece i obitelji, financija, fizičkih poteškoća ili svjetskih nedaća, ti si Gospodine sa mnom i dijeliš moj teret. Nauči me da prepoznam stresne situacije kojima me oblikuješ i usmjeravaš. Kroz te me poteškoće učiš strpljenju, povećavaš moju vjeru i pomažeš mi uvidjeti ono što prije nisam shvaćao. Kada sam izgubljen, želim da si Ti prvi kome se obraćam.

Oprosti mi što sam pokušavam riješiti svoje probleme. Potreba za kontrolom nekada je prejaka. To samo pogoršava stvari. Želim Ti vjerovati i sagledati situaciju iz tvoje perspektive, a ne moje. Nitko me ne tjera da se osjećam potišteno, ljuto, tjeskobno i negativno. Odabrao sam tako djelovati i osjećati se. Vjerujem li da Ti svime upravljaš? Vjerujem li da si Ti stvorio sva bića i da ih držiš na svome dlanu? Vjerujem li da si dobar? Pomozi mi, Gospodine, da preispitam svoje djelovanje i svoju vjeru. Pokaži mi novi put kojim bih svoje probleme rješavao onako kako Ti želiš.

Bez obzira na vrstu problema, bez obzira na veličinu problema i situacije, sve ih prinosim Tebi. Molim te, pretvori te probleme i stres u životnu pouku. Kada ne vidim moguća rješenja, pouzdajem se da Ti sve vodiš i da se to događa za moje dobro. Pokaži mi što da radim, ili što da ne radim. Okrećem se Tebi za pomoć i vjerujem da ćeš me ispuniti mirom, kao što si i obećao.

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

U ime Tojedinoga Boga Spasitelja. Amen.

Molitva za tjeskobno srce

Dragi Gospodine, hvala Ti što ti se mogu obratiti. Zahvalan sam što Ti se mogu moliti, i što ti odgovaraš. Pomozi mi da ti pristupim sa svojim problemima, umjesto da čekam da se pogoršaju. Što prije dođem k Tebi, to bolje. Želim da me oslobodiš od SVIH mojih strahova. Pomozi mi da Ti se znam obratiti kako bih ponovno bio sretan. U ime Isusa Krista, Amen.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!