Molitva u nevolji

Molitva u nevolji usmjerit će naše srce i misli prema Bogu. Najvažnija stvar je doći k njemu u molitvi.

Mnogima je poznata starozavjetna priča o Joni. Kada se nastavio opirati Božjoj volji, Bog ga je progonio tako što je dopustio veliku oluju, a zatim poslao veliku ribu, no iz riječi Jonine molitve činilo se kao da je Jona na rubu smrti. Neki čak vjeruju da je umro, ali da je vraćen u život i zato je Isus upotrijebio ovaj izvještaj kako bi ukazao na svoju smrt, tri dana i noći u grobu, a zatim uskrsnuo u život (Matej 12, 40). Međutim, Isus je Bog i ne može umrijeti, iako njegovo fizičko tijelo jest, no kada su vode zarobile Jonu i činilo se da će umrijeti, zavapio je u molitvi i rekao:

“Pomislih: odbačen sam ispred očiju tvojih. Al` ipak oči upirem svetom Hramu tvojem. Vode me do grla okružiše, bezdan me opkoli. Trave mi glavu omotaše, siđoh do korijena planina. Nada mnom se zatvoriše zauvijek zasuni zemljini. Al` ti iz jame izvadi život moj, o Jahve, Bože moj.” (Jona 2, 5-7)

Možda niste tako blizu smrti kao što je bio Jona, ali kada vas uzburkane vode nevolja stisnu, zavapite Bogu, i poput Jone, On može izvući vaš “život iz jame”.

Molitva u nevolji

Svemogući Bože, Ti si moje utočište i moja snaga. Ti si moja uvijek prisutna pomoć u nevoljama. Ti si me izbavio iz ropstva grijeha i zazvao me imenom. Pripadam Tebi. Dok prolazim kroz oluje života, obećao si da će uvijek biti sa mnom. Rekao si da me vode neće preplaviti niti me oganj proždrijeti. Ti si moj Spasitelj u svakom dijelu mog života. Daješ mi sve što trebam. Dah koji koristim da molim ovu molitvu dar je od Tebe. Pomozi mi da se oslonim na Tebe.

Kada se čini da se svijet ruši oko mene i da me bacaju oluje mog života, otkloni moj strah. Znam da Sotona želi da vjerujem da je moja situacija bezizlazna, ali puno puta sam se uvjerio da si nešto izveo na dobro. To i dalje želim vjerovati, bez obzira koliko Neprijatelj želi da sumnjam u Tvoju dobrotu i ljubav.

PROČITAJTE: Najučinkovitija molitva u svakoj nevolji

Iako sam na izmaku snage i teško mi je nositi se s ovom situacijom, molim Te, podupri me svojom moćnom desnicom. Ti si moja snaga kada sam slab i na kraju svakog dana mogu posvjedočiti da sam preživio zahvaljujući Tvojoj milosti.

Vjerujem da ćeš se odazvati kada zavapim za pomoć. Podsjeti me, Bože, da si uvijek sa mnom; nikada me nećeš ostaviti i neće uspjeti oružje protiv mene skovano. Ne tražim lagodan život, jer ga nisi ni obećao. Samo Te molim da sve mogu izdržati. U Isusovo ime, amen.

Molitva za razne potrebe možete pronaći OVDJE.

NAJNOVIJE!